Emmas

Det enda som var bra var blodsockret...

Publicerad 2007-03-12 20:07:10 i Siri,

Nu håller hon på att bli bättre, men när det var som värst hade Siri öroninflammation i båda öronen, 40 graders feber, halsont och magsjuka - samtidigt!

Hon åt inte på tre dagar utan låg bara i sängen och kved. Vi försökte få i henne Alvedon och näs-spray, vilket var vad de rekommenderade på närakuten. Det skulle läka ut av sig självt, sa de. Men när hon fick värk i spottkörtlarna också, och det gick hål på ena trumhinnan och började rinna ut kladdigt vätska, fick vi komma till vårdcentralen och träffa en doktor som skrev ut penicillin.

Nu har hon varit hemma i en vecka och har fortfarande lätt feber, men hon äter lite och är uppe. Det jobbigaste tycker hon är att det brummar i öronen och att hon hör alla andra hälften så starkt som vanligt, och sig själv dubblet så starkt.

Vi är tacksamma att hon har pump, det har funkat jättebra att dosera insulin, vilket annars kan vara skitsvårt vid sjukdom.

Kommentarer

Postat av: Trent

Publicerad 2007-03-19 14:42:09

Jösses! Det var inte dåligt! Vår dotter har för vana att avverka en sjukdom i taget, och det är väl en himla tur det. Vi har sjå nog med att klara blodsockret vid en vanlig snuva. Magsjuka har vi klarat oss ifrån ända sedan hon fick diabetes för snart tre år sedan, och vi hoppas att det dröjer ännu ett tag innan vi råkar ut för det. Hoppas att Siri mår bra nu och att hon hör som vanligt igen. Kram!

Postat av: Emma

Publicerad 2007-03-21 21:59:30

Tack! Ja det tog några dagar till men nu är hon nästan sig själv igen. Däremot gick hon ner ungefär fyra kilo (från 33 till 29 kg på 135 cm)och är nu så mager att det är svårt att sätta nålen till pumpen. Men vi har tvingat henne gå med på att sätta den på "rumpan" och det verkar funka.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela