Emmas

Längdskidåkning har blivit trendigt

Publicerad 2011-01-15 17:39:02 i Allmänt,

I morse satt vi vid frukostbordet och läste tidningen.

-Du vet den där författaren som var gäst i "Skavlan", sa jag, han som hade skrivit en bok om skidåkning med fokus på Tröndelag? P O Enquist har recenserat den boken i DN Kultur! "Med säkerhet den mest underhållande och samtidigt förbryllande bok om skidsport som skrivits i Sverige på länge, och för övrigt på den högsta kulturhistoriska nivån".

-Jag sitter just och läser om samma bok, svarade Mats.

-Jaså? I sportdelen?

-Nej det är en ledare!

Alltså; om en bok om skidåkning recenseras i Kulturen och ger upphov till en ledare i DN, då är det inne med skidåkning!

Visst, det kan också handla om att det är en bra bok. Läs gärna hela recensionen. Eller ledaren. Men jag har fler bevis på hur populärt det är att åka längd:

I dag när jag kom till anläggningen vid Ursvik var det totalt parkeringskaos. (Jag fick ge upp, åkte till Sollentuna golfbana istället). Ja, idag när jag kom till Ursvik var klockan ett på dan, det var lördag och minus fem grader. Så det är klart att det var mycket folk. Men så vansinnigt mycket folk!? Och i torsdags kväll efter jobbbet, minus tio, var det också svårt att hitta en parkering. Väl ute i spåret swichade åkarna förbi i en strid ström, kan närmast jämföras med mellandagsrean i Stinsen köpcentrum!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela