Emmas

Idag har jag haft en date med en kille jag fått kontakt med på internet

Publicerad 2012-02-12 18:00:59 i Kreativt,

Låter det spännande?

Det är det också! Han överlämnade ett kameraobjektiv till mig, och jag har nu en vecka på mig att med det objektivet ta tre bilder till fotoprojektet "En glugg genom Sverige".

Jag skyndande hem och packade upp lådan och satte på objektivet på kameran. Alida är intresserad av detta projekt och började läsa i den medföljande anteckningsboken, där alla de som hittills haft objektivet skrivit några rader om sig själva:



Jag konstaterade att det inte var så enkelt, jag var förberedd på att behöva ställa en skärpan manuellt, men kamerans ljusmätning funkade inte heller, så det får jag också klara av manuellt. Tur att jag har erfarenhet av fotografering med gamla systemkameror!

Efter att ha tagit ett antal bilder på Alida i sitt underställ (vi skulle ut och åka skidor) så fortsatte jag packa upp lådan.



Under tiden tog Alida över kameran och testade att fota utan automatik. Svårt även med tanke på att hon har för svaga linser - inte lätt att ställa in skärpan när det inte är skarpt nån stans - men jag tycker ändå hon lyckades rätt bra:


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela