Emmas

Fågelungar

Publicerad 2012-06-18 20:41:52 i Allmänt,

I går morse pep det så frenetiskt utanför köksfönstret, så jag förstod att det var fågelungar väldigt nära. Det visade sig vara en familj blåmesar som lämnat boet och hoppade omkring i vår kaprifol och i spaljen. Mamma och pappa kom med larver och matade ungarna som satt utspridda ungefär 15 cm till en meter från vårt fönster. Gulligt!

Det blev till att hämta kameran. Och nu insåg man varför man borde ha putsat fönstrena.



Mörkt var det, med spöregn och under taket över balkongen. Så bilderna blev inte fantastiska.

Fantastiska direktsända bilder på fågelungar kan man däremot få se på sin dator - och då är det inte blåmesar utan fiskjuse! Det kan gå långa stunder utan att det händer så mycket, men rätt vad det är så kommer pappa juse flygande med en nyfångad fisk och börjar mata de två ungar som hittills kläckts.

Det är helt fashinerande att se hur försiktigt föräldrarna kliver runt med sina stora fötter och klor bland de pyttesmå ungarna och bräckliga äggen! Rekommenderas! Och tänk så fatastiskt det vore att få se ett ägg kläckas!

Fiskjuseboet finns i Estland och man hittar det här. Själv fick jag tipset från Anna, som inte bara är min bloggkompis utan också kollega.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela