Emmas

Stöd barnarbete?

Publicerad 2012-03-21 17:49:25 i Allmänt,

Idag blev jag lite förvånad när jag skulle logga in här på bloggen! Brukar man inte bekämpa barnarbete, snarare än att uppmana folk att stödja det?Kanske har de medvetet formulerat rubriken för att få folk att reagera? Jag är i alla fall positiv både till att arbeta mot klimatförändringar och till att stödja Plan. Jag har ett fadderbarn via Plan, en flicka i västafrika.

För att försöka minska vår egen klimatpåverkan gör vi "det vanliga", som att inte åka bil i onödan, att sopsortera, att använda våra saker tills de är utslitna istället för att köpa nytt i onödan och så vidare.

Det vi gör i vår familj som många reagerar på (antingen tycker de att vi är "duktiga" eller att vi är onödigt präktiga) är att begränsa våra flygresor, och framför allt då långresorna. Vi har inte varit i Thailand, bara en sån sak... Vi åker bara på utlandssemester vart annat år (och observera att vi har tagit det beslutet till stor del av miljöskäl!) och då oftast inom Europa. För fyra år sedan åkte vi tåg på vår utlandsresa, det var till Italien.

I år är det dags för utlandsresa igen, vi har ännu inte bestämt oss för hur långt det ska bli eller vilket färdmedel. Det skulle svida lite i miljösamvetet att göra en långflygning, men samtidigt kan man ju tänka att varför ska just vi avstå när alla andra flyger kors och tvärs flera gånger om året!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela