Emmas

Vegetariska alternativ

Publicerad 2013-03-03 19:48:48 i Mat,

Jag måste ju kommentera den isländska köttpajen, utan kött. Du har säkert hört talas om den, när myndigheterna skulle analysera om det fanns kött från andra djur än nöt, så blev resultatet att den inte innehöll kött alls. Annars kan du läsa om det tillexempel här.
 
Kan det handla om en analysmiss? i annat fall är det ju jätteintressant - vad har tillverkaren hittat för vegetariskt alternativ som är så likt kött att ingen fattar misstankar, och samtidigt så billigt så det lönar sig att fuska och använda istället för köttfärs??
 
I vår famlij är vi nu inne på tredje veckan utan kött. Det går förvånansvärt bra att komma på vegetariska maträtter. Det som är lite kepigt är smörgåspålägg, speciellt för Alida som inte äter ägg och varken är förtjust i marmelad eller ost.
 
Mest imponerad är jag av Mats, som är den i familjen som är mest förtjust i kött i alla former, och som inte var delatig i beslutet om att äta vegetariskt uder fasta, men som ändå utan att klagat väljer vegetariska alternativ när vi äter på restaurang, och so har lagat jättegod mat på sina matlagningsdagar. Idag till exempel, en egenkompoerad pepparsoppa med tomat, lök, morot, linser och jalapenos.
 
Alida har bestämt sig för att fortsätta äta vegetariskt även efter fastan. Vi andra ska anstränga oss än mer för att hitta ekologiska och närproducerade köttråvaror, prioritera vilt, fisk och lamm och undvika halvabrikat. Och äta vegetarisk middag mist två dagar i veckan!

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2013-03-03 21:19:24

Intressant! Både om den isländska maten och er. Men har korrekturläsaren fortfarande sportlov? ;-) Du som är språkpolis och allt...

Svar: Ja det var visst många slarvfel i det inlägget... Skärpning utlovas!
Emma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela