Emmas

Bästa bilden från 2010

Publicerad 2011-01-08 14:27:56 i Allmänt,

Har varit på landet en vecka, åkte dit med förhoppningen att kunna ta riktigt bra foton till veckans utmaningar på TisdagsTema och Veckans Hus - eftersom jag skulle vara ledig under den ljusa delen av dagen och ha hur mycket tid som helst att ägna mig åt fotografering.

Spänd av förväntan gick jag in på VeckansHus. Vad var temat? Jo "stationshus". I Ramsberg finns många fina hus, men någon järnväg har aldrig gått igenom byn och följdaktligen finns inget stationshus.

Väntade till tisdagen. Inget tema dök upp? På onsdagen kom utmaningen: Bäst av 2010. Och där satt jag med makens laptop. Ingen tillgång till de bilder som tagits under 2010 med andra ord.

Men nu är jag hemma och har kunnat söka igenom mitt "elements". Om jag helt enkelt söker på bilder som är tagna av mig år 2010 så är det fem stycken som jag har gett tre stjärnor, och av dem är det en som jag inte har publicerat på bloggen förut. Den får det bli!



Bilden är ju från Ramsberg även om den inte är tagen denna vecka, och inte i dagsljus. Faktum är att den är från nyårsafton 2009 när vi skickade upp kinesiska papperlyktor. Eftersom den är tagen efter midnatt kvalar den ändå in under 2010!

Vad gör att jag tycker så mycket om den här bilden?

Motivet: Det är min älskade stuga, min familj och mina kära vänner, alla är glada (de som var med kanske kommer att protestera mot detta påstående...).
Ljuset och stämningen i bilden: Fantastiskt att man kan fotografera mitt i natten och få med inte bara de lysande objekten, utan också allt runtomkring, de snöiga granarna. Ok det är ganska grovkorningt, men ändå. Jag älskar bilden!

Kommentarer

Postat av: jette

Publicerad 2011-01-09 11:31:40

åh, vilken fin bild!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela