Emmas

Har du sett en rykande vulkan nångång?

Publicerad 2013-01-10 21:55:00 i Allmänt,

Den här utsikten hade vi från balkongen på det sista hotellet vi bodde på i Costa Rica:
Du kanske tror att det är ett moln ovanför toppen på berget? Nej, det är rök som kommer ur vulkanen! I verkligehten såg man tydligt hur röken pumpade upp. Vi insåg att vi hade tur som fick se detta, för när vi pratat med folk om att vi skulle åka till vulkanen Arenal så sa många "man ser den inte, den är alltid molntäckt". Under de tre dagar vi var där var vulkanens topp molnfri ett par timmar.
 
Åt andra hållet var utsikten också trevlig; böljande kullar med betande boskap, rena Teletubbie-land:
Ja, uppe i bergen påminnde landskapet om alperna eller Norge, men med palmer, apor och kolibrier. Vansinnigt tilltalande. Till detta också att det är runt 23-25 grader varmt året om. Vilken dröm!
Nere i låglandet var det för övrigt också ett tilltalande landskap, stora slätter med odlingar (sockerrör, meloner m.m.) eller betande boskap, och enstaka stora träd. I bakgrunden alltid berg:
På tal om boskap så verkade både korna och hästarna ha det väldigt bra, de var blanka och välnärda. Nötköttet var fantastiskt gott och prisvärt. Otroligt mycket hästar var det för ett såpass fattigt land för övrigt. Det är en levande del av deras kultur att valla boskapen från hästryggen, sabaneros kallas dessa cowboys. Från bilen såg vi en som var ute och vallade sina kor vid vägkanten, jag tog kort i farten men tyvärr kom inga av korna med på bilden:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela