Emmas

"Vad är det nu igen för ord där man säger "däck" två gånger"

Publicerad 2006-03-26 20:25:16 i Siri,

funderade Siri. Vi kunde inte hjälpa henne, men som tur var kom hon på det själv:

"Ja visst ja, DÄCK-DÄCK-TIV!"

Påvåffeldagen förgyllde hon också vår tillvaro när hon med munnen full av våfflor konstaterade:

"Det bästa med våfflor är att äta dem!"

Siri har nu fått sin insulinpump och det verkar lovande. Hon har visserligen haft ont när hon fått en ny nål insatt, och i fredags hade hon en kraftig känning när vi skulle prova "chips-funktionen", tydligen hade vi ställt in en för stor dos. Men på det hela taget fungerar allt bra och hon tar sina bolusdoser själv (under överinseende av oss förstås). Vi hoppas på jämna fina värden och en pigg och glad flicka när vi har lärt oss hur stora doser vi ska ge i olika sammanhang.

Nytt rekord! 28 bra blodsockervärden i följd!

Publicerad 2006-03-10 19:33:59 i Siri,

Vi har i och för sig en bred toleransnivå, allt mellan 3,5 och 15 räknas som bra, i det här avseendet. I dag sprack dock serien, och det med besked, plötsligt låg det på "Hi" (över 25) utan uppenbar förklaring i förmiddags.

...och döda ligger ner

Publicerad 2006-03-10 19:30:03 i Knoppen,

Det är väl en intressant rubrik på ett inlägg? Men nu är det bara titeln på deckaren av Mary Willis Walker, som jag just har läst.

Det här var en riktigt fängslande och spännande bok! Den handlar dels som råkar höra ett samtal mellan en politiker och en yrkesmördare, dels om en journalist som söker efter sanningen om sin pappas död för 28 år sedan. Uteliggarens tillvaro ställs på ända när hon inser att någon försöker döda henne, journalistens tillvaro ställs på ända när hon inser att hennes pappa inte var den människo honhar trott. De båda historierna vävs naturligtvis samman.

Spänningen ökar allt eftersom man närmar sig upplösningen, och mot slutet på historien är det omöjligt att lägga ifrån sig boken! 

Den ryske vännen av Kajsa Ingemarsson

Publicerad 2006-03-03 08:26:48 i Knoppen,

De flesta känner väl till den här romanen, den har varit ganska omtalad i media - säkert mot bakgrunden av att

- Kajsa Ingmarssom är en TV-kändis
- hon har själv jobbat på SÄPO
- hennes tidigare böckare, framför allt Små citroner gula, har varit stora framgångar försäljningsmässigt och hos kritikerna.

Den här boken började bra, ett scenario byggdes upp med olika personer och deras livssituation, en beröringspunkt för de olika personerna och ett problem som växte sig allt större. Så trappades historien upp och man väntade på att handlingen skulle ta fart och det skulle bli riktigt spännande. Men det blev det aldrig riktigt. Det liksom bara planade ut och tog slut.

Jag läste för något halvår sedan På det fjärde ska det ske, Kajsas debutroman, den var mycket bättre! En både rolig och sorglig bok där både den yttre handlingen och figurernas inre utveckling var fängslande och underhållande. Den kan jag rekommendera - särskilt till tjejer.

Tjejvasan genomförd över förväntan!

Publicerad 2006-03-01 16:55:32 i Kroppen,

Det blev en härlig dag med -1, solen i ansiktet, lätt vind i ryggen, fina spår, bra före och massor med glada människor i och vid spåret. Min förkylning var nästan försvunnen, kroppen kändes pigg (ända till de sista tre kilometrarna), inga skavsår, ingenting. Resultatet blev också bättre än jag vågat hoppas.

Nu är det bara att hoppas att snön försvinner så jag kan börja träna cykling, för jag har bestämt mig för att satsa på en Tjejklassiker och nästa utmaning är Tjejvättern.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela