Emmas

Vi har blivit fosterföräldrar

Publicerad 2007-10-27 15:41:00 i Allmänt,

I området där familjen F bor har en liten kanin setts springa lös sedan i våras. I Onsdags gjorde en av Hildas kompisar slag i saken och fångade in den, men då de inte hade någon som kunde ta hand om den ringde de till oss. Vi har diskuterat att skaffa en kanin till, men det lär vara svårt att ha två om de inte har varit tillsammans sedan de var ungar, så vi sa att visst, vi kan göra ett försök, om den kommer överens med Tim kan vi ta den.

Så det var med spänning vi släppte ihop kaninerna i torsdags kväll. Tim jagade den andra kaninen, som är mindre och snabbare och kom undan rätt så lätt, men de verkade åtminstone inte slåss. Och i går morse satt de så tätt ihop under balkongbordet!

Vi vet inte om det är en hanne eller en hona eller hur gammal den är, men den är snäll och hanterlig och barnen har varit ute med den i koppel. Naturligtvis får den stanna.
Tjejer och kaniner
Här är det Siri som håller Muffin och Alida och hennes kompis Sofia som klappar Tim.

Hela dagen har känt mig nöjd med hur smal jag har blivit

Publicerad 2007-10-05 18:03:22 i Allmänt,

Sedan insåg jag att jag har Mats byxor på mig.

Det värsta är att Mats redan i morse undrade om det inte var hans byxor när jag sa "se så löst mina svarta jeans sitter!" Men jag var så inställd på hur smal jag har blivit så jag tog inte alls till mig möjligheten att det kunde vara hans svarta jeans.

...och Siri har Madickens kappa!

Publicerad 2007-10-01 19:16:18 i Siri,

Nu har filminspelningen börjat, långa dagar är det, men Siri tycker att det är roligt - än så länge - och vi har hälp av farfar att skjutsa henne till och från inspelningsplatsen.  Idag har hon sagt sin replik, så den behöver vi inte öva på längre. Nu ska hon lära sig två psalmverser som är "konstiga" och svåra både när det gäller melodin och texten. Men det ska nog gå bra.

Jag trodde det var bara de 50 barnen från Skälbyskolan som hade provfilmat till de 12 rollerna, men regissören berättade att de har provat 200 barn. Så nu känner vi oss utvalda! Och, som sagt, extra speciellt känns det att veta att den kappan som Siri har i utomhusscenerna är den som Madicken hade i Madicken-filmerna.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela