Emmas

Fyra dl vispgrädde till fyra portioner!?

Publicerad 2007-12-21 11:17:19 i Mat,

Jag har lagat wallenbergare för första gången. Tvivlade på att receptet var rätt, men googlade runt och kom fram till att det verkligen skulle vara 4 dl grädde och 4 äggulor till 500 g kalvfärs. Så där gick grädden som var tänkt till knäck och chokladtryffel, får gå iväg till Stinsen och komplettera idag. Men åter till wallenbergarna, gott blev det - men inte SÅ mycket godare än vanliga pannbiffar!?

Av äggvitorna fick tjejerna göra maränger, fast vi inte ens hade hunnit äta upp de vi gjorde sist. Maränger har allt; fukar jättebra att dra ner på sockermängden, lätt att göra, gott och glutenfritt! Mums.

Lyckad lucköppning

Publicerad 2007-12-10 17:45:43 i Kreativt,

På mitt jobb har vi en levande adventskalender. Det började med att vi en morgon vid fikabordet satt och såg ut genom fönstret och någon sa att det var så stämningsfullt med snön som föll. "Som en levande adventskalender". "Vi har så många dörrar här att det är som luckorna på en adventskalender" fyllde någon i, och genast var det en tredje, jag tror det var Christin, som sa "JAG VET! Vi gör en adventskaleder! Varje dag öppnar vi en kontorsdörr och så får den som har det rummet fixa något därinne." Vi var flera stycken som hakade på och tyckte det var en bra idé, och Juliana tog på sig att fördela ut luckorna.

Så den första vardagen i december, förra måndagen, satt det lappar med datum på ett antal rumsdörrar, och Juliana själv hade den första luckan. När vi öppnad dörren på angiven tid stod hon därinne och tände ett ljus och läste versen "När första ljuset brinner..." och bjöd på pepparkakor.

Sedan dess har vi öppnat en lucka (dörr) varje morgon och det är riktigt roligt när ett 20-tal kommunaltjänstemän förväntansfullt samlas utanför en dörr klockan 8.45 för att sedan sträcka på halsarna och kika in ackompanjerade av förtjusta utrop. Nästan varje morgon har vi blivit bjudna på något; skumtomtar, en chokladbit, glögg eller pepparkakor. De flesta hur gjort något fint eller roligt pynt och några har spelat musik. I morse, nobeldagen, stod prinsessorna Madeleine och Viktoria innanför dörren! Eller rättare sagt Christin och Jenny i sina finaste klänningar och med foton av prinsessornas ansikten framför sina egna. 

Så förväntningarna är på topp inför kommande lucköppningar!

Drömfångaren av Unni Lindell

Publicerad 2007-12-09 20:45:50 i Knoppen,

Ännu en deckare utläst, den var rätt så spännande, man hade många sannolika mördare att välja mellan och polisen i huvudrollen hade ett rörigt privatliv som kändes trovärdigt.

Om livet känns kallt och grått...

Publicerad 2007-12-04 19:05:31 i Allmänt,

Skaffa en braskamin! Det har vi gjort och det var värt varenda öre.
I brasans sken

En go dotter, ett adventsljus, en bok, en kopp kaffe och en brasa -  kan man ha det mysigare?

(Jag glömde: En sommarstuga med ett vardagsrum inrett i 50-talsstil).
Alida är fotograf.

Våra önskelistor

Publicerad 2007-12-03 20:49:02 i Allmänt,

Siris önskelista

Sims2djurliv

Tamaguchi

Gosedjur

Böcker

Klänningar

Wii spel

Sims2arbetsliv

Wii kontroller

Sims2prylpaket


Alidas önskelista

Digitalkamera

Sims2jordenrunt

Wii spel

Kläder

Böcker

Väska typ den på bilden

Singstar

Nyckelbandsklocka

image38
Jag och Mats önskar oss en vedkorg (som man också kan bära ved i) och brasredskap. Bokmalar som vi är vill vi gärna ha böcker. Dessutom kan jag tillägga att flickorna kan få eventuella Sims-spel ihop och att Siri har storlek 140 och Alida 158. 

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela