Emmas

Men vad är det här för nycklar?

Publicerad 2010-06-29 21:39:14 i Allmänt,För ett par månader sedan tappade Siri bort sina nycklar, en knippa med hemma-nycklar, cykelnyckel och nyckel till skåpet i skolan.

Vi hade väl börjat ge upp hoppet att de skulle dyka upp, när det kom ett brev från "smart safety" att de hade fått in en nyckelknippa som var vår, som de skulle skicka i ett rekommenderat brev. Kul! Äntligen lite valuta för avgiften vi betalat varje år.

Men så kom nycklarna, och inte var det Siris. De passar inte till vår ytterdörr och vi känner inte igen dem.

En perfekt midsommar

Publicerad 2010-06-29 20:56:09 i Allmänt,

Vilket underbart väder vi hade, för en gångs skull! Allt var som det ska på midsommar, med min kära familj, mitt älskade lantställe, sillunch, grillmiddag...
Alida
jag
Siri
Mats

Alla bilder från helgen finns som vanligt på min bildsida.

Sinemorets

Publicerad 2010-06-28 16:08:23 i Allmänt,

- kan på svenska även stavas Sinemoretz, Sinemorits eller Sinemoritz (i Bulgarien stavar de med kyrilliska bokstäver),
- är en litet samhälle vid Svarta Havet, längst söderut i Bulgarien nära gränsen till Turkiet,
- har otroligt dåliga vägar, även med mina mått mätt och jag har ändå bott i Rörvattnet...
- ligger i ett naturreservat,
- är vilt och vackert!

Naturen i Sinemorets

- är inget för den som är ute efter hålligång eller shopping,
- är perfekt för den som vill slappa, sola, bada, titta på fåglar, umgås med skandinaver och tyskar, äta och dricka utan att plocka fram plånboken (här förutsätter jag att du bor på Bella Vista med "all inclusive", det är det man gör som svensk...).

Fler bilder finns på min fotosida!

Ny studie visar: Efterrätter mer fettbildande än öl

Publicerad 2010-06-23 18:43:24 i Mat,

Denna högst ovetenskapliga studie ägde rum under den gångna veckan på en all inclusive-semester i Sinemorets, Bulgarien. 

Jag, som besökte efterrättsbuffén både till lunch och middag (en morgon även till frukosten) gick nämligen upp ett par kilo under veckan, medan Mats, som var en mer flitig nyttjare av baren, höll sin utgångsvikt. 

Siri och Mats i poolen

Siri har levt mest på körsbär, glass, melon och läsk.

Boktips! The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

Publicerad 2010-06-13 12:45:23 i Knoppen,

Ninna ninna ninna na, ninna ninna ninna.... (alla vi som tittade på barnprogram på 70-talet vet att detta är signaturen till Boktipset). Detta är en av de bästa böcker jag läst på länge!Jaget i boken är en 15-årig autistisk pojke som heter Christopher. Ja det är faktiskt Chritopher som har skrivit boken! Nej, det är egentligen en författare som heter Mark Haddon, men i boken så är boken skriver av pojken, som ett skol-projekt. Och det känns fantastiskt trovärdigt! Språket är enkelt (jag läste den på engelska), som man kan tänka sig av precis den pojke som Christopher är.

Det börjar med att grannens hund har blivit dödad, och Christopher bestämmer sig för att försöka ta reda på vem som är mördaren, och samtidigt dokumentera detektivarbetet i en bok. När han startar sina undersökningar rullar det upp en helt annan historia och det hela blir en riktig utvecklingsroman.

Insprängt i "storyn" finns matematiska problem och vetenskapliga fakta, det är alltså allmänbildande att läsa boken. Christopher har Aspergers syndrom och är begåvad på, och intresserad av, matematik och naturvetenskap. Han har turen att ha bra lärare som både utvecklar hans begåvning och stöttar honom i hur han ska hantera vardagliga situationer som han har svårt för, som t.ex. kontakt med främmande människor.

Jag ska inte avslöja hur det går, men den är verkligen, verkligen läsvärd!!

Sjukt mycket folk var det på Bukowskis,

Publicerad 2010-06-12 18:24:05 i Alida,

på Fotoskolans vernissage. Inklusive minst ett par kändisar, Gunilla Ponten och Måns Zelmerlöv.

De bilderna Alida var med på var naturligtvis bäst, men även förutom dem var det mycket sevärt.
Alida på Bukowskis

Jaha, i år har Alida varit representerad på två fotoutställningar, både som fotograf och som modell, inte illa!
För den som inte kommer ihåg så var det på utställningen "Mitt Stockholm" på Galleri Kontrast som hon hade ett foto med.
Alida på Galleri Kontrast
En bild på Alida som tar bild på en bild...

På lördag ska vi på vernissage

Publicerad 2010-06-09 17:09:07 i Allmänt,

Det är avgångseleverna på Fotoskolan Sthlm som ställer ut. Vi ska dit för att vi är fotointresserade, och för att Alida har varit modell i ett av projekten (känt från Alidas blogg under beteckningen "död-i-bilen-plåtningen"). Det ska bli kul! Utställningen är på Bukowskis, Berzeli park 1, Stockholm.

Säsongsavslutning med soppgänget

Publicerad 2010-06-08 22:09:01 i Allmänt,

I år hade vi sommaravslutningen i Edsbergsparken, där vi åt, pratade och busade.
Astrid ska kasta Klara i fontänen

Närå, Astrid kastade inte Klara i fontänen, det var bara på lek, vilket är anledningen till att jag lägger ut just den här bilden. Lek är nämligen veckans tisdagstema.

Fler bilder från kvällen finns på min bildsida.

Den här fastigheten, som gränsar till vår stuga

Publicerad 2010-06-07 20:21:50 i Allmänt,

är till salu för 275.000 kr:
Grannhuset
Vi har ju planerat att bygga ett gästhus... som ni förstår leker vi med tanken... Siri och Alida skulle ha varsit hus på landet när de själva skaffar familj...

Huset har stort kök, stort vardagsrum, sovrum med snedtak och inbyggd garderob, samt en kallvind. Det har vedspis i köket, bergslagskaminer i vardagsrummet och sovrummet. Kommunalt vatten. Och en jordkällare.

Det har å andra sidan ett gammalt dåligt tak, inget badrum eller wc, endast köksavlopp. Och herregud, man kan ju inte bara köpa på sig ett hus man inte behöver - eller!?

Närå, vi ska inte köpa den. Men vi vill gärna ha trevliga sommargrannar!! Annonsen finns på hemnet.

Solbränd, trött i kroppen och nöjd

Publicerad 2010-06-06 21:56:52 i Allmänt,

är jag efter helgen, som vi tillbringade på landet och mestadels ägnade åt trädgårdsarbete. Syrenerna och äppelträden blommade, den nya gräsmattan har tagit sig bra och mossfloxen trivs ypperligt i stenpartiet.
Syrenbersån och stenpartiet

...men jo, jag hade en trevlig kväll och är rätt nöjd med min tid

Publicerad 2010-06-02 21:48:30 i Allmänt,

Vädret var perfekt, mina kompisar glada som alltid, 19.000 flickor, damer, fruntimmer, tanter och gummor (samt några hundra män) samlade på ett ställe ger en speciell stämning.

Jag passade på att ta bilder ur grodperspektiv, som var gårdagens tisdagstema, den här bilden på Jenny och Christin är den jag är mest nöjd med.
Jenny och Christin picnicar efter målgången

Klockan var halv elva innan jag var hemma (tack för det, SL) så det blev inget bloggande igår, men bättre sent än aldrig! Fler bilder i grodperspektiv hittar du här.

Vårruset är inget löparevenemang

Publicerad 2010-06-02 21:40:23 i Allmänt,

- det är ett trivselevenemang. Jag måste lära mig det så jag inte blir så väldigt irriterad på det dåliga arrangemanget. Men här är mina tips på förändringar som skulle kunna göra att även vi som vill passa på att testa formen och utmana oss själva till en bra tid, hade en lyckad kväll:

1. Ge inte olika uppmaning om huruvida man ska hålla till höger eller vänster i den tryckta informationen och i högtalarna! I informationen står det att när man går ska man hålla till höger, och springa om ska man göra till vänster. I går ropades det upprepade gånger ut i högtalarna att "håll till vänster när ni går".

2. Istället för allmänt blaj i högtalarna - informera om vilken startgrupp det är som ska gå till starten! I går samlades ungefär hälften av tjejerna inne i startfållorna och hälften stod på gärdet utanför. När starten för första gruppen hade gått börjad folk välla ner mot startområdet, och även vi som stod inne i startfållorna drogs med. Plötsligt visste man inte längre vilken startgrupp man hade hamnat i.


3. Låt funktionärerna som följer startgrupperna ner mot starten bära med sig skyltar som talar om vilken startgrupp det är!

4. Låt funktionärerna gå runt i startfållorna och fråga vilken tid de räknar med, och beroende på svaret rekommendera eller till och med uppmana till byte av startgrupp! I går startade jag i gruppen som för tjejer som räknade med en tid mellan 28-3 minuter, och som skulle jogga/springa hela vägen. Min uppskattning är att 90% av de som startade i din gruppen gick. 

5. Låt funktionärer längs banan säga till folk som går i bredd, går när de startat i startgrupp 1-5, går med stavar i andra startgupper än 7 etc.! I går var det snarare regel än undantag att gå i bredd (och detta alltså i startgrupp 4). Vad ska reglerna vara bra för om ingen följer dem, och alla verkar tycka det är ok att ingen följer dem? 

Gud vilken gnällkärring jag är! Och ja, jag har skickat de här synpunkterna till arrangörerna och det ska bli spännande att se om jag får något svar.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela