Emmas

Bästa julklappen: En (1) fjärrkontroll

Publicerad 2009-12-26 17:26:38 i Allmänt,

Fjärkan till alla våra apparater
Jag som aldrig vet vilken av alla fjärrkontroller jag ska använda, och som dessutom stör mig på alla dessa fjärrkontroller som ligger och skräpar, är rent ut sagt lycklig över denna, som ersätter alla de övriga och faktiskt går att förstå hur den ska användas. Tack Mats! - som dessutom har programmerat den.

Snö!

Publicerad 2009-12-23 08:29:42 i Siri,

0-503d2be5dd45a3b79be6171e599421a6.png

Jag njuter av vintervädret! Dock inte lika mycket som Siri (10 år). När hon vaknade och tittade ut genom fönstret så utbrast hon: "Det har kommit ännu mera snö! Det är jättemycket! JAG ÄR KÄR!!"

Fler vinterbilder och andra tolkningar av temat snö hittar du här

Och i morgon är det julafton.

"På grund av rådande väderlek..."

Publicerad 2009-12-21 17:26:14 i Allmänt,

0-16f124fcb2a0a49cdd094cfda829fa4c.png

"...är det stora förseningar i pendeltågstrafiken". Men SL!? Det snöar inte, det blåser inte, det är minus fem grader... Helt normalt vinterväder!

Endast Stockholm Stockholms Lokaltrafik har.

Anna Anka, brosk och Janssons frestelse

Publicerad 2009-12-18 12:45:31 i Mat,

Jag har aldrig tidigare gjort ett blogg-inlägg om Anna Anka, men nu är det dags! Och det hamnar under kategorin mat. Läste Metro på pendeln i morse, och hittade då följande artikel om Anna Ankas julfirande: Anna Anka häller kapslar med svensk brosk över sin Janssons Frestelse 

Förstoring av den intressanta delen av artikeln:
Brosk, förstoring

Mycket intressant! Är det en skånsk tradition att ha brosk i janssons? Blir det gott? Var hittar man kapslarna - på Konsum, eller måste man gå till hälsokostaffären? Jag gillar ju inte janssons, men med brosk kanske det blir en helt ny upplevelse!

Om det är så att det hela är en felskrivning eller beror på att Anna har glömt delar av svenska språket ich blandar ihop ordet "brosk" med något annat, vad ska det vara egentligen? Och vad fick reportern att över huvud taget ställa frågan "Blir det brosk på julbordet?".

Första snön!

Publicerad 2009-12-15 20:49:18 i Allmänt,

0-5d6ab90f71c40b9d4584d6e0ba61a172.png

Idag har det kommit snö, och åtminstone Jenson tycker det är roligt. För honom, som kom till Sverige från Spanien i april i år, är det kanske första snön ever. Buskul var det! Och jag som inte hade med mig kamera ut fick föreviga honom med mobilkameran i skenet av en gatlykta. Passar bra till veckans tisdagstema "ur fokus".

 

Fotopromenad med utställning som målsättning

Publicerad 2009-12-12 20:18:50 i Allmänt,

Alida, Jenson och jag var ute på en fotopromenad idag.  Målsättningen var att ta några bilder som är tillräckligt bra för att vi ska kunna ta med dem till Galleri Kontrasts utställning Mitt Stockholm. Där får alla som vill lämna in bidrag - men vi har fått en personlig inbjudan (jag och Alida, inte Jenson). Anledningen till det är att vi är kompisar med Erika som

A, vet att vi gillar att fotografera, och
B, jobbar på Galleri Kontrast.

Vi orkade inte åka in till stan, men Sollentuna är ju också Stockholm (?). Vi tog massor av bilder. Det är väl inga som är superlyckade, men några som är tillräckligt bra för att vi ska kunna visa upp dem för en "jury" utan att skämmas. Om vi inte blir antagna så överlever vi. Det är jättesvårt att välja ut vilka foton som ska få chansen. Siri och Mats tycker att den här är bäst:
Kaja på busskurtak
Fler foton finns på bildsidan - kika gärna och återkoppla vilka du tycker är bäst!

Ikväll firar vi vår nobelpristagare

Publicerad 2009-12-10 22:10:42 i Alida,

Vittra, skolan där Alida går, har haft tema Nobel för årskurs 6 till 9 och avslutade idag med nobelfest. Temat har genomsyrat alla ämnen och i varje ämne har ett nobelpris delats ut till den som gjort det bästa arbetet. Vinnare i litteratur blev - dada! - Alida!
The Nobel prize winner 
Alida och hennes bästa kompisar var hemma hos oss innan festen och gjorde sig fina, de är jättesöta alla tre och så här snygg var Alida när de var klara. Vacker och begåvad, modershjärtat sväller av stolthet...
Fest-Alida

Familjen F's tavelvägg

Publicerad 2009-12-08 20:45:40 i Allmänt,

2e3b82f8ac3a9b4df7019ee04f97a9ca.png
Någon gång för länge sedan har det här huset byggts ut, innan dess var det här en yttervägg med en balkong. De som gjorde utbyggnaden bevarade fönsterkonstruktionen, men bytte ut glasrutan mot en träskiva, som Lisa nu har målat röd och satt upp tavellister på. Snyggt, eller hur! Passar bra till veckans tisdagstema vägg.

Tavlan längst ner till vänster fick Lisa av oss "soppisar" i 40-årspresent förra helgen. Den är gjord i betong med en bild av hennes tre döttrar som förlaga.

Ganska coolt, tycker i alla fall jag. Hon som har gjort tavlan finns i Sollentuna och heter Adina Jägbeck.
Men det var jag som hade tagit fotona som bilden som var förlaga till tavlan var hopmonterad av.

Är det vanligt att barn inte gillar soppa?

Publicerad 2009-12-07 12:10:11 i Mat,

Jag är rätt nöjd med min familj: Vi blev bjudna på middag på Edsbacka Bistro i helgen. Mycket trevligt och god mat! Det fanns en handfull olika förrätter och varmrätter att välja på, och sällskapet bestod, förutom oss fyra (2 vuxna och 2 barn) av sex vuxna personer.

Alla de övriga valde samma rätter - toast skagen till förrätt och entrecote med pommes frites till varmrätt.

I vår familj åt vi potatis- och purjosoppa, friterade sardeller, stek på hjortinnanlår, piggvar, lammgryta, gös och färserade skaldjur.

Jag har även tidigare varit glad åt att mina barn gillar mat, och rätt nöjd med mig själv då jag tror att det delvis beror på en medveten strategi från min sida: Att alltid försöka ha en positiv inramning kring måltiden, säga när man tycker något är gott, uppmuntra alla att smaka, aldrig tjata på någon att äta upp... Mina barn säger inte "äckligt" om mat. Däremot kan de säga "det här tycker inte jag om". 

En inte alls medveten strategi, utan mer en naturlig följd av att jag är hyfsat matintresserad, har varit att ha en varierad matsedel.

En kommentar i lördags var i alla fall "det är inte så vanligt att barn gillar soppa", och det har jag funderat lite på, eftersom jag inte känner igen det. Barn brukar ofta inte gilla fisk, innbillar jag mig, och det tror jag beror på fisken i skolan, som alltid är torr och tråkig eftersom fisk inte passar att varmhålla. Soppor och grytor däremot blir nästan bättre ju längre de får "mogna", och min personliga erfarenhet (utifrån vad jag gillade när jag var liten och utifrån mina egna barn) är att barn gillar soppa. Men jag kanske har fel? Vad säger ni?

Bilderna inifrån restaurangen blev inte så bra, men här har vi några coola killar som tar en cigarill efter maten.
K-J, Mats o Pelle tar en cigarrill efter maten

Jag har investerat i en grymt snygg elljusstake

Publicerad 2009-12-01 22:13:42 i Allmänt,

snygg elljusstake som speglar sig i fönstret
Jag har fått för mig att jag inte vill ha en trappstegsformad utan en rak modell, kanske för att vi hade det hemma när jag växte upp. De allra flesta som säljs är trappsegsformade och dessutom plottriga med svarvade ljusshållare och små ljusmanchetter. Inte min stil. Men den här, visst är den den fin! Kommer från Markslöjd och jag hittade den på ICA Maxi för 299 kronor. Blir min blogg sponsrad nu när jag gör reklam? Jag har ju trots allt runt fem och ibland över tio besökare per dag...
Bilden får vara min representant i veckans tisdagstema "speglingar".

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela