Emmas

Lycka är ett nytt kryss - dubbel lycka två nya kryss

Publicerad 2012-07-26 22:27:00 i Allmänt,

När jag stod och slötittade på fåglar genom fönstret på landet fick jag syn på en liten hackspett i vårt döda körsbärsträd. Pulsen steg, kunde det vara minre hackespett? Jag sprang efter kikare och fågelbok, och minsann! Nytt "kryss".
 
Några dagar senare träffade jag Agneta och vi började prata fåglar. Hon påpekade att jag i ett blogginlägg lagt upp en bild på en fågel och skrivit att det var en orrhöna. "Jag är rätt så söker på att det var en järpe" sa Agneta. Nu har jag kollat upp fågeln, och det var faktiskt en järpe! Även den såg vi från fönstret, fast i Rörvattnet.
 
Därmed har jag fått två nya kryss på en vecka (även om det var drygt ett år sedan jag såg den ena fågeln)! Inte illa för att inte varit ute och fågelskådat.

Övningskörning

Publicerad 2012-07-25 18:52:00 i Alida,

Jag visste att det skulle vara svårt i början, med gasen och kopplingen och lagom mycket och att bromsa mjukt... - för den som ska lära sig köra alltså! 
 
Jag hade däremot ingen aning om att det skulle vara så svårt att FÖRKLARA hur man gör ("mer koppling" säger jag, "menar du att jag ska trampa ner kopplingen mer eller släppa upp den mer?" undrar en förtvivlad Alida), och att själv KOMMA IHÅG vad det är man gör när man startar (stackars Alida hade i alla fall sluppit sitt första  motorsrstopp om jag hade kommit ihåg att säga att man ska släppa handbromsen...).
 
Men på det hela taget tycker jag att det gick bra med de två första övningskörningstillfällena! Nu ska det bli intressant att se hur det går för Mats och Alida när de ska köra. De brukar ofta bli irriterade på varandra...

Ein schönes Motorrad

Publicerad 2012-07-24 18:33:00 i Kreativt,

När jag frågade den här mannen om jag fick ta kort på honom och hans fina motorcykel berättade han att han samlar på motorcyklar och har 150 stycken! Det är sannerligen ovanligt.
 
Eftersom hans engelska bara var en smula bättre än min tyska är jag inte helt säker på att jag uppfattade honom rätt, men jag tror att denna motorcykel är östtysk och av årsmodell 1971.
 
Cool är den i alla fall! Fulsnygg skulle man kunna säga - och definitivt ovanlig.
 
Ovanlig är denna veckas tisdagstema, och detta får bli mitt bidrag.
 
Jag har redigerat färgerna i bilden för att ge den lite 70-talskänsla, samt tagit bort en stolpe framför och en bil bakom hojen. Jag är rätt nöjd, även om jag gärna skulle ha tagit bort bilen i bakgrunden också... Från början såg fotot ut så här:
 

Jodå, du har kommit rätt!

Publicerad 2012-07-24 10:29:06 i Allmänt,

Jag bestämde mig för att byta stilmall på bloggen, det var enda sättet att få bort understrykningarna under all text.

Men även om jag bytte utseende för att jag var tvungen, så är jag glad att jag gjorde det - det här är ju snyggt! Jag stör mig lite på att texten är så stor och det är så stort radavstånd mellan styckena, bara. Men det kanske man vänjer sig vid.

Helst skulle jag vilja ha en egen bild högst upp (den här på mattan är fin, men det är ju inte min), jag får se om jag lyckas byta ut den. Men inte just nu.

Happy birthday sweet sixteen!

Publicerad 2012-07-23 22:25:28 i Alida, Siri,

Frukost på sängen (paketet längst ner mot födelsedagsbarnets fötter innehåller hatten som hon har på resten av bilderna)
 
Vi brukar varje år åka iväg och göra något på Alidas födelsedag, förra året var vi till exempel på Liseberg.
I år hade vi inte planerat något, och hade egentligen inte tid eller pengar för några större utsvävningar, så vi hade väl mer eller mindra förträngt denna lilla tradition. Därför blev det kallt i magen en sekund när Alida ett par dagar före den stora dagen sa "Nu vet jag vad vi ska göra på min födelsedag i år".
Tills hon fortsatte "Paddla kanot!". Det passade ju perfekt eftersom vi har Kloten kanotcentral 17 kilometer från Ramsberg! Vi hade en härlig dag och jag tog till och med semesterns första (och enda) dopp.
Vi lämnade tillbaka kanoterna och köpte en glass, sedan skyndade vi oss hem och lgade middag till kvällens gäster, men från det kalaset blir det bara en bild på Alida när hon tar för sig av tårtan, för då var jag visst för trött för att fotografera.

Fasadbeklädnad

Publicerad 2012-07-22 23:11:00 i Hus,

Det är intressant hur fasadbeklädnaden - panel, tegel, puts, eternit, plåt - påverkar intrycket av en byggnad.
 
Därför tänkte jag att vi husintresserade bloggare under de kommande två veckorna kan göra inlägg på temat fasadbeklädnad. Om du vill vara med så skriv en kommentar så länkar jag till din blogg i ett inlägg söndagen den 5.e augusti!
 
Här är ett litet hus med eternitfasad, ett av de få som fortfarnade finns kvar här i Sollentuna! De flesta har fått eterniten utbytt mot panel.
 
 
Googlar man på "eternitfasad" så handlar de flesta träffarna om hur man byter ut eterniten, men jag har hittat en trevlig artikel på Gård & Torp som är mer för bevarande.
 
Nu hoppas jag få se och läsa andras bilder och reflektioner kring eternit och/eller andra fasadbeklädnader!

Blomsterprydda balkonger

Publicerad 2012-07-22 22:35:25 i Hus,

Christina tycker att vi husbloggare ska visa balkonger den här gången, och vad passar bättre så här mitt i sommaren än blomstersmyckade balkonger.

Det här huset i Lindesberg står med gavlen ut mot Lindesjön, och i bästa alp-stil är det blomsterprydda balkonger över hela gaveln.
 

Tack vare kusin Kristina blev det ett familjefoto även denna bröllopsdag!

Publicerad 2012-07-17 17:24:23 i Allmänt,

8 juli 2012 på Stornäsan.
Vi ser glada ut! - Det var vi förstås också, inte alltför ofta vi är på Stornäsan och träffar Persson-släkten! Det var jättetrevligt, så trevligt att vi glömde bort att det var vår bröllopsdag och att vi därmed skulle förevigas enligt familjetraditionen.
 
Jag måste säga att jag älskar denna bildserie, framför allt att se hur barnen växer upp. På mig och Mats är det mest bara hår och skägg som växer... 

Veckans träd - tallar med Alida i

Publicerad 2012-07-17 17:02:06 i Alida, Träd,

När vi var på vår Norrlandstripp övernattade vi på Höga Kusten Hotellet, väldigt fint och trevligt, fler bilder kommer.  Efter en god middag tog  vi en kvällspromenad upp på berget, och Alida passade på att klättra upp i en knotig tall.
 
 
Ännu senare spelade vi badminton utanför vårt rum, men råkade skjuta upp bollen i en liten tall. Alida klättrade upp och hämtade.
 
(Väldigt irriterande att all text blir understruken! Hur ska jag komma till rätta med det här?)

Kurs- och lägergårdar

Publicerad 2012-07-08 12:00:00 i Hus,

Under den gångna veckan hade jag tänkt ta jättefina bilder på de två kurs-/lägergårdarna i Ramsberg - men nej!
 
Här kommer i alla fall en bild där man skymtar den före detta lägergården bredvid Öljsöbadet:
 
Huset ligger mycket fint intill badet. Inne bland tallarna finns en tennisbana. Här var det kollo på somrarna på 70-talet, men idag är det ett par familjer som har fastigheten som fritidshus.
 
Den andra kursgården i byn är Ramsbergsgården, den kan du se på min ramsbergsblogg.
 
Hos Christina kan du se bilder från en kursgård i Sigtuna.
 
Christina är också den som kommer att hitta på hustema för nästa period.

Semester!

Publicerad 2012-07-05 23:36:05 i Allmänt,

Nu har jag haft semester i snart en vecka. Vi har varit i Ramsberg och jobbat med gäststugan och jobbat i trädgården, men nu ska vi åka på road trip till Västerbotten!

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela