Emmas

Uppvaktning av lemurer

Publicerad 2010-04-26 19:59:26 i Siri,

Igår var Siri på Skansen med en klasskompis hela dagen. Sedan följde hon med hem till honom och åt middag. De hade visst riktigt kul, och när de var inne hos lemurerna var det två stycken som klättrade upp på Siri!
Lemuruppvaktning
Det var med skräckblandad förtjusning hon berättade att de hade stoppat in sina fingrar i hennes näsa och mun...

Mats skjorta

Publicerad 2010-04-26 17:05:02 i Alida,

När Alida skulle bli plåtad för looklet.com bad de henne ta med lite egna kläder för att erbjuda sina besökare att använda dessa när de skapar sina "looks".

Alida valde efter viss vånda att ta med bland annat en herrskjorta som tillhör pappa Mats, eftersom hon just då hade fått för sig att hon ville ha en storskjorta, och inte hade någon egen.

Skjortan lades upp som "item" och har sedan i lördags använts i över 1000 "looks"! Är inte det komiskt!? Vill du göra en "look" med Mats skjorta så är det bara att följa denna länk!

Så här ser Alida ut i skjortan.
Alida i Mats skjorta

Att göra leksaker av verkligheten

Publicerad 2010-04-24 17:01:41 i Allmänt,

Hittade ett roligt tips på [En bulle ur ugnen] - hur man gör om sina bilder så att det ser ut som om det föreställer miniatyrer. Gjorde några försök med befintliga bilder, till exempel den här från Venedig:
Miniatyr av Venedig

Nu har vi gjort ett specialarrangemang för att få se hur Alida och Jenson ser ut som dockor - det kan ni se på Alidas blogg.  Vi har gjort ett par andra också, som finns på bildsidan, med före- och efterversioner.

Är det där min dotter?

Publicerad 2010-04-15 17:10:49 i Alida,

I gårkväll stod jag och Jenson vid pendeltåget för att möta Alida som var på väg hem efter en plåting. Ingen Alida syntes till på perrongen, men så var det en krullhårig tjej (med massor av smink men inga glasögon) som vinkade åt mig.
Var är Alida och vem är den där krulliga tjejen?
Det roligaste är att inte heller Jenson kände igen henne. Han gick skeptiskt fram och nosade på henne, innan han började vifta på svansen och hoppa.

Uppdaterat 17 april: Jag är rätt nöjd med min teckning, men nu har Alida lagt in fotografier på sin blogg så där kan du se hur hon verkligen såg ut!

-Varför ligger det en massa tangenter på bordet?

Publicerad 2010-04-13 22:02:37 i Allmänt,

-För att det är ett tangentbord!
Woa-ha-ha-ha!
Tangentbord

Nejdå, det var för att Siri hade hittat dem på skolgården.
- Men vad ska du göra med tangenterna?
- Ge dem till Judit. Hon samlar på tangenter.

På veckans tisdagstema finns fler bilder, kanske inte på bokstäver men definitivt på siffror!

Mobiltelefon upphittad efter en vinter utomhus

Publicerad 2010-04-12 19:55:01 i Siri,


Upphittad mobil
Under jullovet letade vi efter Siris nya fina mobil. Senaste gången vi vet att hon hade den var 22 december. I januari gav vi upp och beställde ett nytt sim-kort som vi satte i hennes gamla telefon.

I fredags ringde en kille som hade hittat den på en lekplats mellan skolan och oss. Han hade satt den på laddning och den fungerade direkt. Det är inget fel alls på den! Siri ritade ett tackkort och vi köpte en ask Merci åt killen, som inte bara var ärlig utan dessutom gjorde sig besväret att ta reda på vems telefon det var - Tack! Tack! Tack!

Spökvandring

Publicerad 2010-04-11 20:56:31 i Allmänt,

I kväll har vi utnyttjat Mats 40-årspresent: Spökvandring i gamla stan med efterföljande trerätters middag på Stortorgskällaren.

Guiden Spöke Pestsjuk
Dansk bödel Mats Ännu en bild

Trevligt och god mat! Synd bara att det var så soligt ute, spökstämningen ville inte riktigt infinna sig.

Läsförståelsetest

Publicerad 2010-04-10 16:04:33 i Allmänt,


"Vem hade trott att det progressiva tänkandet skulle hamna i denna intellektets återvändgränd"

Denna blänkare på DN´s förstasida fick mig att läsa Lena Anderssons ledare. Eller rättare sagt försöka läsa. Jag förstod ingenting och gav upp.

Mina jobbarkompisar Juliana och Mikaela skriver högskoloprovet idag, och vi pratade en del om det igår. Jag har aldrig skrivit höskoleprovet, men inbillar mig gärna att jag skulle klara det bra.

Men tänk om man sitter där och ska läsa texten till läsförståelse-delen, och så är det något som motsvarar denna ledare. Vilken mardröm! Jag gissar att det är en anledning till att jag aldrig gjort högskoleprovet: Att jag vill fortsätta tro att jag skulle klara det bra...

Nu har jag varit ute på en löprunda och druckit kaffe, och gjorde ett nytt försök med Lena Anderssons ledare. Och nu förstår jag vad det är för progressivt tänkande som hamnat i en intellektets återvändsgränd. Puh! Jag är kanske inte helt korkad ändå...

Utmaning! Om du har DN, läs ledaren på sidan 4 (om du inte redan har gjort det).

Mitt problem var att jag tänkte fel, att Andersson till sin förvåning hade hittat progressivt tänkande där hon inte hade förväntat sig att det skulle finnas, någonstans som hon i sina fördomar hade trott var en intellektets återvändsgränd. Och jag försökte hitta svaret på frågorna Vad är det för progressivt tänkande hon har hittat? och Vilken intellektets återvändsgränd är det hon har hittat det i?

När det i själva verket handlar om att det progressiva tänkandet har kört fast. Nu när jag har förstått tycker jag att hon har helt rätt. Men hon hade gärna fått använda ett enklare språk.

Barnasinnet i behåll

Publicerad 2010-04-07 20:55:16 i Alida,

I går var jag ledig på eftermiddagen för jag och Alida hade en massa ärenden att uträtta. Vi var på läkarkontroll (Alida), shoppade (båda provade kläder men det köptes bara till Alida), beställde nya pass (båda), tog körkortsbild (jag), fikade (båda) och provade ut kontaktlinser (Alida). Och det var vår i luften och vi höll på och larvade oss, som här när Alida lekte skyltdocka, och det var riktigt mysigt!
Skyltdockor

Fler bilder på temat barnasinne hittar du här!

Återuppståndelsens högtid

Publicerad 2010-04-05 18:21:47 i Allmänt,

Jag låter det vara osagt om Jesus återuppstod eller inte, men nog är det mycket som vaknar till liv så här års! Vi har haft några fina dagar på landet. Våren hade inte kommit lika långt där, inga blommor, men jag har hört och eller sett bofink, rödhake, sångsvan, fjällvråk och tofsvipa, och solen värmde gott.
I Vårsolen

Alida fick en skinnjacka i sitt påskägg och Siri fick en plasthund, vi har ätit kilovis med godis och alla är nöjda och glada. För den intresserade finns fler foton här.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela