Emmas

Stor, vild och vacker!

Publicerad 2014-09-25 11:21:00 i Kreativt,

 
I lördags när vi var ute och promenerade på Järvafältet kom en havsörn flygande emot oss, på låg höjd, inne mellan träden. Mäktigt!
 
Denna vecka när jag har suttit och klottrat på jobbmöten har jag inte ritat små gubbar, hästar, stugor, träd och långbenta tjejer, som jag oftast gör, utan örnar. Svårt att rita något man inte är van! Ni tror kanske att jag brukar rita en massa fåglar eftersom jag gjorde fåglar även till förra veckans torsdagstema, men i själva verket är det en osannolik slump att jag bidrar med fåglar två veckor i rad. Men så är alltså fallet, för denna vecka är det nollfemnolltvå som har valt tema och hon har valt VILD. Då tycker jag att det kan passa bra med en havsörn.
 
Jag hade planerat att göra en akvarell med havsörnen, men tyvärr har jag inte tagit mig den tiden, det får bli mötesklotter på bloggen denna vecka!
 

"Självständiga meningar"

Publicerad 2014-09-24 16:31:23 i Språkpolis,

Sitter och skriver ett yttrande till nämnden. Eftersom jag inte gör det så ofta har jag letat fram förvaltningens anvisningar. Därifrån har jag kopierat detta:
 
 
Ja, det var ju verkligen bra exempel på självständiga meningar! Eller inte.

Finn ett fel

Publicerad 2014-09-18 13:52:00 i Kreativt,


Här är mitt bidrag till veckans torsdagstema - "Finn ett fel".
 
Fler bidrag hittar ni hos Bokkei.
 
På instagram taggade jag min bild med alla fåglar som finns på teckningen. När jag sedan sökte på taggarna hittade jag MÅNGA fel. Till exempel hittade jag bilder på domherrar som var taggade som rödhake, större hackspett som var taggad som spillkråka, och när jag sökte på #skogsduva fick jag upp fler bilder på ringduvor än på skogsduvor. Svenskarna är inte så bra som de tror på fåglar, åtminstone inte de svenskar som håller till på instagram. Själv är jag natuligtvis ofelbar. (Men kvaliten på min teckning efter inskanning blev inte så bra. Kom och hälsa på så får du se det fina originalet, för det tänker jag sätta upp på väggen!).

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela