Emmas

Jag skulle vilja visa er...

Publicerad 2013-03-14 14:42:19 i Kreativt,

Jag skulle vilja visa er en jättevacker och genomarbetad teckning som jag gjort till veckans torsdagstema.
 
Men eftersom det inte finns någon sådan teckning, eftersom jag aldrig tar mig den tiden, eftersom jag inte orkar, eftersom jag får prestationsångest så fort jag sätter mig med ett tomt papper framför mig...
 
Så jag visar istället en teckning av den typ som jag gör desto fler av. Nämligen mötesklotter.

Vegetarisk mat, nu med bild!

Publicerad 2013-03-04 22:18:23 i Mat,

I går skrev jag ett inlägg om goda vegetarisk rätter, men utan illustration. Idag har vi lagat JÄTTEGODA broccoli- och fetaostbiffar med en JÄTTEGOD sallad till, och jag har fotograferat.

En dröm i rosa tyll

Publicerad 2013-03-04 19:59:00 i Alida,

 
Jag brukar besöka bloggen "En bulle ur ugnen" då och då, och idag fick jag se den här jättesöta bilden på en liten flicka i rosa tyll och "high key" foto.
 
När jag såg bilden associerade jag till en annan bild på en liten (fast lite större) flicka i rosa tyll och high key:
Alida 2010, foto Lina Söderström 

Vegetariska alternativ

Publicerad 2013-03-03 19:48:48 i Mat,

Jag måste ju kommentera den isländska köttpajen, utan kött. Du har säkert hört talas om den, när myndigheterna skulle analysera om det fanns kött från andra djur än nöt, så blev resultatet att den inte innehöll kött alls. Annars kan du läsa om det tillexempel här.
 
Kan det handla om en analysmiss? i annat fall är det ju jätteintressant - vad har tillverkaren hittat för vegetariskt alternativ som är så likt kött att ingen fattar misstankar, och samtidigt så billigt så det lönar sig att fuska och använda istället för köttfärs??
 
I vår famlij är vi nu inne på tredje veckan utan kött. Det går förvånansvärt bra att komma på vegetariska maträtter. Det som är lite kepigt är smörgåspålägg, speciellt för Alida som inte äter ägg och varken är förtjust i marmelad eller ost.
 
Mest imponerad är jag av Mats, som är den i familjen som är mest förtjust i kött i alla former, och som inte var delatig i beslutet om att äta vegetariskt uder fasta, men som ändå utan att klagat väljer vegetariska alternativ när vi äter på restaurang, och so har lagat jättegod mat på sina matlagningsdagar. Idag till exempel, en egenkompoerad pepparsoppa med tomat, lök, morot, linser och jalapenos.
 
Alida har bestämt sig för att fortsätta äta vegetariskt även efter fastan. Vi andra ska anstränga oss än mer för att hitta ekologiska och närproducerade köttråvaror, prioritera vilt, fisk och lamm och undvika halvabrikat. Och äta vegetarisk middag mist två dagar i veckan!

Världens lyckligaste hund!

Publicerad 2013-03-03 13:20:30 i Allmänt,

...som får följa med familjen på skidutflykt,
...som får springa lös över vita vidder,
...som får beröm när han kommer på inkallning,
...som får vara med och dela på godiset när vi pausar,
...är det då konstigt att han har ett stort leende över hela ansiktet!

Matförgiftade vasaloppsfunktionärer

Publicerad 2013-03-03 12:58:00 i Mat,

Jag undrar om jag har ett snubblat över ett scoop? Från säkra källor har jag fått höra att flertalet innebandyspelare i en viss klubb, som varit funktionärer under vasaloppsveckan, uteblev från träningen på grund av magsjuka. Min källa var väldigt nöjd med att vara den enda i laget som äter vegetariskt, hon klarade sig.
 
Under själva funktionärandet var hon däremot missnöjd, den mat som erbjöds under de långa arbetsdagarna var varmkorv, köttsoppa och skinksmörgåsar. Hon åt blåbärssoppa och egna smörgåsar. Vilket visade sig vara tur!
 
Nu har jag googlat på vasaloppet, funktionärer och magsjuka men hittat något om detta. Därmed tror jag att det är ett scoop! Kom ihåg var du såg det först, Emmas webblogg!

En jämn kamp i temautmaning Vattendroppar

Publicerad 2013-03-01 14:30:00 i Kreativt, Siri,

 
Temautmaning på Nikonforum alltså. Det enda man vinner är äran, men inte desto mindre är det roligt att det är några som röstar på min bild i den hårda konkurrensen! Det här är mitt bidrag.
 
Egentligen hade jag tänkt ha en naken kvinna bakom vattendropparna, men ingen av mina fotomodeller ville ställa upp på det, och deras pappa tyckte också att det var en synnerligen dålig idé. Men jag tror att det kunde ha blivit en vinnarbild!
 
Vem vet det kanske blir en vinnarbild ändå? Det är som sagt jämnt i omröstningen. Just nu är det tre bilder som har fått fler röster, men de har bara en röst mer, vad som helst kan hända...
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela