Emmas

Väntans tider...

Publicerad 2010-03-31 11:22:27 i Alida,

Kommer ni ihåg "förr i tiden", före digitalkamerorna, när man trodde sig ha tagit en riktigt bra bild? Då skulle man först knäppa ut filmen. Och sen - jag har fotograferat så länge att detta utspelar sig före en-timmes-framkallningens tid - sen stoppade man filmen i en påse och la den i en postlåda, och sen

vääääntade man

och vääntade

på att få se hur bilderna blev.

Så är det för mig nu. Det är visserligen inte jag själv som har tagit bilderna, men det är en riktigt proffsfotograf som har tagit bilder på min dotter, efter att hon först har blivit sminkad och stylad av proffs. Jag är full av förväntan att få se hur bilderna blev!!

Men det var den 22 februari bilderna togs och hur kan det gå så låååångsaaaamt?!

Jag var ju med och tog några egna bilder, till exempel den här från när håret sattes upp:
Frisering pågår!

Den får bli mitt bidrag till veckans tisdagstema "långsamt".

Vårtecken!

Publicerad 2010-03-23 21:11:21 i Allmänt,

Det som göms i snö kommer fram i tö... I eftermiddags när jag kom hem från jobbet blev jag lite sur över ett stort plastskynke på gräsmattan som tinat fram precis utanför vårt hus.
plast 
Men när jag blängde på plasten upptäckte jag nåt jag nog inte hade sett annars - inne i hörnet blommar krokus!
 krokusÅrets första, åtminstone för mig. Mys.

Plasten visade sig vara ett gammalt duschdraperi. Passar ju bra till veckans tisdagstema - plast.
duschdraperi

Falukorv - ett halvfabrikat?

Publicerad 2010-03-18 12:40:16 i Mat,

Falukorv
DN har lyckats riktigt dåligt med en artikel idag, tycker jag. Rubriken är

Svenskarna har dåliga kunskaper om livsmedel
Mer än hälften av svenskarna vet inte att falukorv är ett halvfabrikat

Men hallå DN! Menar ni att hälften av svenskarna tror att deras fru/mamma har tillverkat falukorven hemma i köket? Nej, det finns det väl ingen som tror. Men hälften av oss använder tydligen inte ordet halvfabrikat för att beskriva en falukorv.

Ordet halvfabrikat har ingen definition - vilket också står längre ned i artikeln! - hur kan man då påstå att svenskarna inte vet att det är ett halvfabrikat? En riktigare rubrik hade varit

Svenskarna har inga enhetliga definitioner av livsmedel
Mer än hälften av svenskarna definierar inte falukorv som ett halvfabrikat

Själv skulle jag nog inte beskriva falukorv som ett halvfabrikat, utan som ett helfabrikat. Man brukar visserligen oftast steka den, men man kan lika gärna äta den som den är, alltså är den färdiglagad, alltså ett helfabrikat. Fiskpinnar som är formade och panerade men inte värmebehandlade skulle jag kalla ett halvfabrikat. Men som sagt, det finns inga definitioner av dessa ord.

Tyvärr kan jag inte länka till artikeln eftersom jag inte hittar den på DN.se. Men jag har hittat en annan artikel om samma undersökning på Webfinanser.

Något som gör mig extra grinig mot DN´s artikel är att de i någons slags faktaruta talar om för oss vad som är bra mat - hemlagat av "riktiga råvaror" - och vad som ska undvikas - däribland de flesta halvfabrikat - utan att tala om att det är ett vinstdrivande företag och inte en forskare eller en myndighet som påstår detta. DÅLIGT DN! Vad vill ni? Skuldbelägga alla oss heltidsarbetande föräldrar som gör vårt bästa för att få en hyfsat god och nyttig middag på bordet, dag efter dag???

Tillägg morgonen efter:
I går när jag kom hem låg det reklam från Matfrid i brevlådan. En PR-kampanj som Matfrid har lyckats med, må jag säga, samma dag som deras stora utskick går ut om att de erbjuder matkassar med riktiga råvaror har DN en stor artikel om att vi borde laga mer mat lagad från riktiga råvaror. DN däremot har som jag ser det förlorat mycket trovärdighet på detta, de har misslyckats totalt med att framstå som kritiskt granskande i detta fall!

Tråååkigt!

Publicerad 2010-03-16 22:23:34 i Allmänt,

Att inte kunna skutta iväg och hämta dockkläderna man vill ge till bebisen Ture som är på besök för första gången; att inte hinna med när de andra barnen försvinner ut ur rummet; att inte kunna klia sig när det kliar på knäet - DET ÄR TRÅKIGT!
Liten på kryckor
Men att lära sig gå på kryckor när sjukgymnasten har sagt en sexåring knappast klarar det, det är i alla fall lite roligt.

Andras bilder av tråkiga saker hittar du i veckan tisdagstema.

En ö i en sjö på en ö i en sjö

Publicerad 2010-03-15 16:56:43 i Allmänt,

En ö i en sjö på en ö i en sjö
Bläddrade i Guinness Rekordbok och hittade rekordet "den största sjö som ligger på en ö i en insjö - - - i sjön finns flera öar"

Visst lockar det att fantasiera runt! Jag vill vi bo på en av de öarna! Och jag ska ha en trädgårdsdamm. Och i dammen ska det finnas en liten ö. Och på ön ska det finnas ett fågelbad...

Jag letade reda på sjön i Google Maps. Just i den största sjön fanns inga riktigt inbjudande öar, men i grannsjön (som alltså också ligger på en ö i en sjö) hittade jag den här ön som ser trevlig ut och som ser ut att vara  bebyggd med ett hus.

Nyfiken på var jag ska bo när jag blir stor?  Här kan du zooma i bilden!

Frihet från skola och koppel

Publicerad 2010-03-09 21:58:04 i Allmänt,

Veckans tisdagstema är FRIHET och jag har flera bilder från sportlovet som passar. Att vara ledig från skolan, springa iväg utan mål längs ett skoterspår, att få vara ute utan koppel - är inte det frihet?!
Full fart mot friheten
Frihet från koppel
Fler bilder på temat frihet hittar du här!

En halv dag i barnbacken och jag är helt ledbruten

Publicerad 2010-03-08 17:06:12 i Siri,

0-6f37dd0267b10e9af5c06833e1924555.png
Det gick dock bättre för mig (och för Siri, på bilden) än för vår kompis Klara, sex år, som bröt benet första dagen i backen. Stackars liten!

Annat som har hänt bland släkt och vänner på sistone:

Lotta och Pelle har gift sig, efter att ha varit ett par i 25 år! GRATTIS!!!

David och Erica har fått sin efterlängtade bebis! Det blev en liten Ture. GRATTIS!!!

Farfar och Marita har flyttat hem till Sollentuna efter en period utomlands, Bangkok. Välkomna hem! Men nu har vi fått veta att de flyttar till Oslo i september.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela