Emmas

Stinsen vs Kista Galleria

Publicerad 2007-02-10 15:34:02 i Allmänt,

Nu när vi har flyttat har vi lika nära till Stinsen köpcentrum som vi förut hade till Kista Galleria. Det finns vissa tydliga skillnader mellan dessa två inomhusköpcentra:

1. Trängsel. I Kista är det alltid knökfullt med folk och man får armbåga sig fram och stå i kö när man ska ha något. I stinsen är det nästan ödsligt. 1 poäng till Stinsen, såvida man inte är ute efter folkliv...

2. Kista har restaurangtorg och bio, poäng till Kista.

3. Livsmedelsbutiker. I Kista finns det en halvdålig Konsum och en halvbra Ica. I Stinsen finns det en riktigt bra Vinn. Bra på så sätt att den har ett otroligt utbud, den är rymlig med breda gångar och känns fräsch. (I sin reklam kallar de sina kunder för "vinnare", så nu är vi vinnare. Förut handlade vi på Konsum vad var vi då, konumenter? Och de som handlar på Ica måste väl vara Ica-handlare). Poäng till Stinsen.

4. Butiksutbud. I stort sett är det de vanliga kedjorna som finns i båda. Men Kista har Clas Ohlson och Systembolaget. Poäng till Kista.

Oavgjort alltså, men vänta bara tills Clas Ohlson och TacoBar har öppnat i Stinsen...

Äntligen har vi fått tillbaka vår bil

Publicerad 2007-02-10 15:17:08 i Allmänt,

som vi inte har kunnat köra sedan den 20 december.

Äntligen har vi fått tillbaka vårt telefonnummer, som vi varit utan sedan 27 januari. Nu går det bra att ringa oss!

Äntligen har vi fått tillgång till vår garageplats som vi skulle ha haft sedan den 1 februari (i och för sig har vi inte saknat den så mycket eftersom vi inte haft någon bil).

Nyrostat bröd med smält smör

Publicerad 2007-02-07 15:05:40 i Mat,

Jag har hittat en själsfrände! Igår på jobbet pratade vi om hur äckligt det är med blött bröd; "Hur kan folk äta semlor i djuptallrik med mjölk"; "Jag kan inte förstå folk som doppar"; "Fy när man tinar bröd med frost på så det blir blött"...

"Men jag är nog värst ändå, jag tycker det är äckligt när smöret smälter på rostat bröd", sa jag.

"Jag också!" sa min kollega Maggan. "Jag väntar alltid tills rostbrödet kallnat innan jag brer."

Och jag som trodde jag var den enda! Vi kom fram till att vi båda älskar rostat bröd, gärna med en lite bitter marmelad av engelsk typ och extrasaltat smör, men att smöret ska bres på först när brödet har svalnat. Så nu kan vi ta varandra i hand och springa mot solnedgången ackompanjerade av vacker musik.

Att packa upp flyttkartonger

Publicerad 2007-02-06 11:36:59 i Allmänt,

Mats tycker att det är prioriterat att packa upp alla lådor. Han funderar inte så mycket på var sakerna ska ligga, utan gör små travar av saker på köksbänkarna, på kanten till bokhyllan, på golvet.

Jag försöker komma på smartaste stället för alla grejer. Vilket skåp, vilken hylla? Inte så sällan ändrar jag mina tidigare beslut och flyttar det som jag ställt in i ett skåp till ett annat. Många saker ska diskas, tvättas eller dammtorkas innan de placeras på sin rätta plats.

Alida är den som packat upp alla sina lådor, och lagt alla kläderna fint vikta och alla sakerna i genomtänkt ordning på sina hyllor.

Siri leker oavbrutet "nytt barn i klassen". Hon har en skolklass bestående av barn som hon ritat på varsitt papper. Hon ritar ett nytt barn på ett nytt papper och lägger sedan ut alla barnen/teckningarna på golvet (i början räckte det med en liten golvyta, men nu är hon uppe i 30 barn, på A4-papper) - sen kommer det nya barnet och ska presenteras för alla, bli bästis med någon, fråga chans på någon... Och sen är det dags att rita ett nytt barn. "Hur går det uppackningen av dina lådor", frågar vi. "Jag gör det sen", säger hon. 

Inger Frimansson och Martina Haag

Publicerad 2007-02-04 16:46:06 i Knoppen,

"Sjuggan i vattnet" av Inger Frimansson var ingen deckare, även om bokförlaget försökte få oss att tro det när de skrev baksidestexten. Jag vet inte ritktigt om man kan kalla det en kriminalroman heller, fast jo, ett par av karaktärerna i boken var ju mördare, och ett par av karaktärerna försökte komma  på vart en försvunnen person hade tagit vägen, och en av karaktärerna var polis (fast han var samtidigt den ende som framstod som en skurk, mörderskorna var rätt så sorgliga och trevliga personer). En bra och annorlunda roman! Påminner lite om en som jag läste i somras som heter "Tuppen är död" av Ingrid Noll.

"Hemma hos Martina" var en riktigt rolig bok, åtminstone för en medelklasskvinna i 40-årsåldern som jag. Kände igen mig massor, och skrattade, om inte högt, så i alla fall tyst för mig själv, flera gånger.

Dammråttor

Publicerad 2007-02-01 21:20:40 i Allmänt,

Vi hittade otroligt mycket damm när vi flyttade. Vi som städade så himla noga inför visningen! Å andra sidan har vi inte städat alls sen dess, och det var några månader sedan.

Nu har vi flyttat! Vårt vanliga telefonnummer kommer att aktiveras på den nya adressen den 8 februari. Siri har gått sin första dag i nya skolan idag. Satt hon blyg och tyst i ett hörn? Nej, hon fick genast en massa nya kompisar. Hade de ordnat mat som hon kunde äta? Nej, det var panerad fisk, oj då, skulle det vara glutenfritt, men hon kanske kan äta sås och potatis? Bråttade hon ner några killar? Jadå, ett par stycken varje rast.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela