Emmas

Gelebönor i alla smaker

Publicerad 2013-09-30 19:31:00 i Mat,

Idag blev jag bjuden på godis som fick mig att tänka på Bertie Bott´s bönor i alla smaker. Jelly Belly har också bönor i alla smaker! Eller nej, inte öronvax... Men vad sägs om gelebönor med smak av popcorn med smör?
 
 
Nu har jag googlat på Jelly Belly och kommit fram till att de faktiskt har "Bertie Bott´s" i sitt sortiment, med smak av inte bara öronvax utan även t.ex. korv, tvål, ruttet ägg, daggmask och spya (min översättning av engelskans "vomit").
 
Tur att det inte var det sortimentet Jenny bjöd på!

Platåskor och rosa hår

Publicerad 2013-09-28 19:37:00 i Siri,

Hon är inte rädd för att synas, min 14-åring (hon är 178 cm utan platå).
Och ja, det är permanent hårfärg.
Jag bloggar så sällan nu för tiden att nästan alla inlägg handlar om att Siri har ny frisyr, märker jag.
 

Cyklister och pling

Publicerad 2013-09-13 14:13:00 i Allmänt,

Har under en tid tänkt skriva ett blogginlägg om att använda rinklockan när man cyklar. Men som ni märker har jag ägenat mig åt annat än bloggande på sistone...

När jag som cyklist plingar på de som går längre fram på den kombinerade gång- och cykelbanan, gör jag det för att uppmärksamma dem på jag kommer.

Det jag önskar ska hända är att de går ut mot ena kanten av banan, och därmed dels visar att de har hört mig, dels på vilken sida jag ska åka förbi.

Det som i verkligheten händer är, i nästan samtliga fall, att de vänder sig om och tittar på mig, gärna samtidigt som de ser lite sura ut ("tror du att du har ensamrätt till den här vägen, eller??" Inte alls säkert att de tänker så, men det ser så ut).

Ofta är det sällskap på flera personer som går i bredd, som gör att jag känner mig föranledd att plinga, eller folk med hund eller småbarn som de inte ser ut att ha full koll på.

Det som fick mig att tänka att jag skulle skriva om detta var när tre tonåringar som gick i bredd och som jag plingade på gick åt olika håll, (efter att ha blängt på mig), två gick till vänstra sidan och en till höger. Jag tänkte glida mellan dem, men då tog en av dem som gått till vänster tag i henne som gått till höger och började dra henne åt sitt håll, ivrigt förklarande att det var det rätta. Men hon var lika säker på att höger var det rätta och kämpade emot.
 
Jag har idag läst en diskussion på FunBeat om cyklister på gång- och cykelbanor, och insett att det är fler än jag som ofta avstår från att plinga för att inte göra medmänniskor sura. Detta är ett dilemma tycker jag! Jag vill ju att alla ska vara glada (åtminstone undviker jag själv att vara orsaken till att folk blir på dåligt humör). Men jag vill också ta mig fram så fort och smidigt som man rimligtvis kan i stockholmstrafiken, och utan att riskera att köra på någon!
 
Vi som cyklar rör oss relativt fort och tyst framåt. Vi vill inte krocka, och heller inte skrämma folk genom att oväntat dyka upp tätt intill dem. Jag brukar ofta växla eller hosta eller på annat sätt ge ljud ifrån mig för att få göra fotgängarna observanta på att jag kommer, men allvarligt talat, det är ju löjligt!
 
Jag tycker att vi cyklister borde plinga mera, och från och med nu tänker jag själv föregå med gott exempel!
 

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela