Emmas

Playa Conchal

Publicerad 2012-12-27 00:49:28 i Allmänt,

Juldagen tillbringade vi på vad som enligt Lonely Planet är Costa Ricas vackraste strand, med silvervit sand och turkost vatten - och det stämde! En annan sak om var tilltalande med stranden var de naturliga parasollerna i form av låga träd längs hela stranden. Under träden satt och låg ticos. Sina väskor, kläder och handdukar hängde de upp i grenarna.
 
Min familj som var solbränd badade med kläderna på. När Mats drog av sin blöta t-shirt såg man att han faktiskt hade smörjt in sig dagen innan - på axlarna...

Julafton

Publicerad 2012-12-25 23:05:58 i Allmänt,

Vi tillbringade förmiddan på Playa Ocotal, 4 km söder om Playa Coco (där vi bor). En oexploaterad strand med bara ett liiitet hotell och en liten restaurang.
 
Nästan direkt fick jag syn på en flock gula fågar inne bland träden, och bytte till teleobjektivet på kameran. Sedan tillbringade jag en stor del av tiden på stranden med att spana efter fåglar inne bland träden.
 
 
 Att få se vilda papegojor var en av mina förhoppningar inför den här resan!
 
Det var lite frustrerande när en vacker fågel kom så nära att det inte gick att zooma ut så den fick plats i bild! Vad gör man då? Ja det blev till att knäppa ett porträtt!
 
Man skulle kunna säga att det var rena julafton för mig med så många vackra och oskygga fåglar!
 
Alla andra i familjen brände sig, själv klarade jag mig eftersom jag mest var inne bland träden (såg en massa andra fåglar än dessa också, är väldigt nöjd).
 
Sen åkte vi tillbaka till hotellet och drack paraplydrinkar vid poolen. Barnen coloner (lokala valutan) i julklapp och gick ut och shoppade. Och slutligen gick vi alla ut och åt en god middag på färsk fisk - räkor till förrätt - men klockan 9 var vi alla jättetrötta så då gick vi hem och sov.
 
 

Hej då mitt vinterland!

Publicerad 2012-12-20 22:28:00 i Allmänt, Hus,

Det är nästan synd att åka bort när det är så här fint hemma! Och skidspår på golfbanorna. Men bara nästan.
Bilden tagen med kameran på balkongräcket och 30 sekunders exponeringstid, kl 9 nu i kväll.

Årets rookie

Publicerad 2012-12-18 15:52:00 i Alida,

I mitt jobb håller jag idag på att skriva diplom, som ska delas ut till medarbetare som har gjort särskilt bra ifrån sig.
 
Ett diplom ska tilldelas "årets rookie"; den nyanställde som har gjort flest inspektioner under året. Alla diplomen får illustrationer från Office ClipArt. Vet ni vad man får för typ av träffar när man söker på "rookie"?

Pepparkaksbak!
 
 
Om en rookie är en pepparkaksbagare så är det Alida som är årets rookie hemma hos oss. I söndags när vi skulle koka knäck så sa jag "Sirapen står på understa hyllan i skafferiet".

Hon höjde ögonbrynen och gav mig en blick:  "Mamma, jag vet var sirapen står. Jag skulle tro att det är jag som använder den oftast..."

Och det har hon sannerligen rätt i!
Bild från Office ClipArt

Nöjd med dagens shopping

Publicerad 2012-12-15 21:55:00 i Allmänt,

Nu har jag köpt en väska som jag spanade in i somras, och som jag sedan dess har gått och känt ett sug efter. Det är ju liksom min väska... och nu är det faktiskt min väska för nu har jag köpt den! Jag är så himla nöjd. Den ska jag ha som kabinväska när vi flyger till Costa Rica om en vecka.
Innan vi åkte till väskaffären var vi i en kameraaffär för att köpa en kikare. Kikaren är jag också väldigt nöjd med! Så mycket bättre än min förra kikare! Ojojoj vad jag ska kolla på fåglar och andra djur i Costa Rica, som är känt för sin artrikedom. Jag hoppas få se vilda papegojor, tukan, kolibiri, apor och gäna havsskölddpaddor och valar eller delfiner...
I kameraaffären stod jag också och tittade på små kameraväskor/-ryggsäckar. Jag funderade på att köpa en och ha som kombinerad kamera-/handväska. Men de ser ju så jäkla tråkga ut. Så jag köpte ingen.
 
Men i väskaffren fick jag syn på en liten ryggsäck i samma serie som kabinväskan! Så himla fin! Uppenbarligen är den tänkt för barn, men remmarna gick att förlänga så att den passar på mig (dock inte med täckjacka). Den ska jag ha till stranden, på utflykter i djungeln och på shoppingturer. Perfekt plats för kameran, pengar och en vattenflaska.
Det allra första inköpet jag gjorde idag var inte ägnat för resan, utan för vintern. Ett par sköna vattentäta skor med utfällbara broddar! 
Ja idag har jag gjort av med mycket pengar, men jag är grymt nöjd med vad jag fått för dem.
 

En värmande gryta

Publicerad 2012-12-04 21:32:00 i Mat,

Idag lagade jag och Siri gryta. Vi hjälptes åt att bestämma vad som skulle vara i och det blev väldigt gott, så här kommer receptet!
 
För 4 personer:
600 g lammkött
1 purjolök
2 små zucchini
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1,5 dl rödvin
salt och peppar
 
Ja och så strimlar man och bryner och låter puttra och smakar av, som vanligt!
 
Husmorstips:
När man har putsat köttet kan man lägga slamsorna i en liten kastrull och låta koka tillsammans med ett par deciliter vatten, salt, kanske ett lagerblad och några vitpepparkorn. Sedan silar man av och blandar i buljongen i sin gryta. De avkokta slamsorna kan man ge till sin hund när de svalnat.
 
Fler värmande saker hittar du via veckans tisdagstema.

Blodkroppar i utbyte mot blodkoppar

Publicerad 2012-12-04 20:44:00 i Kreativt,

Förra veckan gav jag blod för 20:e gången och fick en liten medalj. Det får man inte varje gång! Men varje gång får man välja en present. De senaste gångerna har jag valt Rörstrands-koppar, specialdesignade för blodgivare. De är jättefina! Vi kallar dem "blodkopparna".
 
Idag har jag använt blodkopparna för att träna lite på "produktfotografering". Med stativ och allt.
 
Jag försökte ta bilder när det ångade om en av kopparna också, men det misslyckades jag med. Försökte både med kokade vatten och ett värmljus som jag blåste ut precis innan jag knäppte. Jag får fundera lite mer på belysningen och pröva igen en annan gång!

Fått rätt mycket gjort idag...

Publicerad 2012-12-02 22:02:00 i Allmänt,

Köpt vinterskor till Siri.
Fixat inresetillstånd till USA.
Gjort matsedel och handlat för hela nästa vecka.
Köpt lite adventspynt till mitt kontor.
Inte minst, tillsammans med familjen adventspyntat här hemma och druckit glögg och ätit papparkakor.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela