Emmas

Ok, nu har jag funderat ut några underligheter

Publicerad 2007-03-21 21:54:22 i Allmänt,

(se utmaningen tidigare)

1. Det första jag kom på som är underligt med mig är att jag blir vackrare ju äldre jag blir!

2. Direkt därefter kom jag på att det är underligt att jag inte är mer självkritisk.

Sen funderade jag i flera dagar, men kom mest på saker som är underliga med andra, till exempel att de hellre står och trängs i den pendeltågsvagn som stannar närmast utgången, än sitter i en annan vagn där det finns gott om plats och sedan går en halv minut längre när de har stigit av; eller att de tycker det är gott med smält smör på rostat bröd. Men sen kom jag på en sak som är konstig med mig, och som också är det som gör att jag absolut inte vill stå på pendeltåget,

3. Jag får ont i ryggen när jag står eller ligger, sitta går bra.

I går kom jag att tänka på en annan sak som jag har varit facinerad länge, alltså

4. Mina ögon är helt olika färg beroende på vad jag har för färg på kläderna. Tydligt grå med grå tröja, knallgröna med grön kofta eller riktigt blå med blå topp.

5. Man skulle kunna tycka att det är underligt att jag inte bryr mig om att hålla det välstädat hemma med tanke på att jag är rätt så intresserad av heminredning och tycker att jag har ett vackert hem (när det är någorlunda ordning).

I samma anda skulle jag kunna påstå att det är konstigt att

6. Jag inte är intresserad av mode och smink trots att jag är såpass fåfäng och gärna vill uppfattas som snygg. Det kanske ockå har att göra med punkt 2 - jag inbillar mig faktiskt att jag hör till den lyckliga skara som är snygg oavsett vad jag har på mig och utan smink, ha, ha.

Och utmaningen skickas vidare till Enar, Malin, Jesper, Trent och Ulrika, det skulle ha varit 6 men jag kommer bara på dessa bloggare varav det är två par som har gemensam blogg.

Föräldraskap

Publicerad 2007-03-21 21:34:00 i Allmänt,

Ikväll har jag suttit och pratat med ett par som har gemensamma barn födda på 40-, 50-, 60, och 70-talet. Deras yngsta söner har flickvänner men är än så länge barnlösa - men herr och fru H har ändå redan 16 barnbarn och 3 barnbarnsbarn.

Fru H sa om sin äldsta dotter, 58 år, "Hon är ju så gammal till sättet så det känns som om vi är jämnåriga".

Facinerande!

Jag har blivit utmanad

Publicerad 2007-03-12 20:57:42 i Allmänt,

nu går jag och funderar på vad jag har för underliga sidor. Har hakat upp mig på ordet "underlig". Har svårt att se mig själv som underlig.


Se utmaningen under kommentarerna till hjärtfalukorven!

Jag funderar vidare ett tag och återkommer.

Det enda som var bra var blodsockret...

Publicerad 2007-03-12 20:07:10 i Siri,

Nu håller hon på att bli bättre, men när det var som värst hade Siri öroninflammation i båda öronen, 40 graders feber, halsont och magsjuka - samtidigt!

Hon åt inte på tre dagar utan låg bara i sängen och kved. Vi försökte få i henne Alvedon och näs-spray, vilket var vad de rekommenderade på närakuten. Det skulle läka ut av sig självt, sa de. Men när hon fick värk i spottkörtlarna också, och det gick hål på ena trumhinnan och började rinna ut kladdigt vätska, fick vi komma till vårdcentralen och träffa en doktor som skrev ut penicillin.

Nu har hon varit hemma i en vecka och har fortfarande lätt feber, men hon äter lite och är uppe. Det jobbigaste tycker hon är att det brummar i öronen och att hon hör alla andra hälften så starkt som vanligt, och sig själv dubblet så starkt.

Vi är tacksamma att hon har pump, det har funkat jättebra att dosera insulin, vilket annars kan vara skitsvårt vid sjukdom.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela