Emmas

Siri är nu ordentligt firad, fyra gånger har hon blivit uppvaktad

Publicerad 2005-02-28 10:20:44 i Siri,

i samband med att hon fyller sex år. Många fina presenter har hon fått. Men i går hade hon en liten sexårskris när hon grät och sa att hon ville bli fem år igen. "Jag vill inte börja skolan, jag vill vara liten, jag vill gå kvar på dagis, dom är så snälla där!" Men det gick över på en halvtimme.

Sönd 27/2 skidor 500 m ....

Publicerad 2005-02-28 10:16:35 i Kroppen,

Ska jag få registrera någon motion den här veckan får jag lov att betrakta dessa två varv runt huset med Siri som motion, för det är det enda jag har gjort som avlägset liknar träning. Det var i alla fall roligt att se hur Siris självförtroende som skidåkare växte! Hon kände sig mycket nöjd med sig själv och när hon senare gick in till pappa som satt och tittade på VM-femmilen konstaterade hon att det där hade hon också gjort idag. För Alida gick det sämre för hennes skidor bara lossnade så hon gav upp.

Jag skulle ju skriva om 40-årskrisen i min blogg...

Publicerad 2005-02-21 11:53:46 i 40-årskris,

men det är svårt, vad ska jag skriva? Att jag blivit väldigt medveten om utseende och ålder, både vad gäller mig själv och mina medmänniskor, på sistone. Jag som aldrig brytt mig nåt särskilt om det förut.

Jag vill inte "vara snygg för min ålder" - jag vill vara snygg!

Jag vill inte vara "smal" - jag vill ha fasta fina former!

Jag vill inte vara ungdomlig - jag vill vara ung!

Men å andra sidan är jag rätt nöjd med att vara ungdomlig, smal och snygg för min ålder... (om det nu är så???)

 

Det som känns tungt är att jag inte ens kan fantisera om att bli elitryttare eller filmstjärna längre. Ok, jag trodde aldrig att jag skulle bli det, men nu är det definitivt för sent. Ska jag ha drömmar för framtiden så är det mina barns framtid jag får fantisera om, och min roll i drömmarna är att vara den stolta modern. Hur kul är det? Eller har jag fel, finns det fortfarande en framtid för den som är 40?

 

När jag kommer att tänka på att jag har 25 år kvar till pension får jag lite perspektiv på åldern. Det mesta av (arbets-)livet har jag ännu framför mig.

Lörd 19/2 skidor 5 km 40 min

Publicerad 2005-02-19 17:09:02 i Kroppen,

Jag har längtat efter att få åka skidor denna vinter, och det var precis så härligt som jag hade tänkt mig! Jag är fortsatt nöjd med mina vallningsfria, visserligen hade det varit roligt med lite bättre glid, men det är grymt skönt att kunna åka upp för backarna där alla andra klättrar! Det vimlade av skidåkare i Ursvik, av alla storlekar och modeller. I vår familj är vi tyvärr förkylda allihopa och jag var den enda som kände mig tillräckligt pigg för en skidtur (vilket på sätt och vis var skönt... Jag älskar mina barn och tycker det bra om de kommer ut och rör på sig, men det var superskönt att få kava runt en sväng i mitt eget tempo och utan någon annan att ta hänsyn till!).

Fördelar med glutenintolerans (jämfört med diabetes)

Publicerad 2005-02-17 10:23:02 i Allmänt,

- man behöver inte ta blodprov och sprutor

- under förutsättning att man håller sin diet får man inga komplikationer

 

Fördelar med diabetes (jämfört med glutenintolerans)

- man får äta allt, åtminstone lite och åtminstone ibland

- man kan fuska vid enstaka tillfällen om man inte orkar vara duktig

 

Fördelar med både diabetes och glutenintolerans (jämfört med tex amyloidos)

- Det är stora kända sjukdomar, folk i allmänhet vet ungefär vad de innebär, de har aktiva intresseorganisationer, mycket forskning, kunniga läkare etc.

- Om man sköter sig är man egentligen frisk och mår bra (åtminstone så länge man slipper komplikationerna från diabetesen)

 

Nackdelar med både diabetes och glutintolerans

- Det är kända sjukdomar, folk tror att de vet vad de innebär och vad man kan äta och hur man ska leva och må...

- De är kroniska! Min lilla flicka har dem och hon blir aldrig frisk.

 

Nu har Mats brutit av "perstampen" också

Publicerad 2005-02-14 11:54:44 i Allmänt,

(vad heter det på svenska, köksredskapet som man stampar peran, dvs mosar potatis, med?)

Tänk att man har en så stark karl att allt han tar i går sönder. Tidigare har ett antal bestick och en eller två vitlöspressar gått samma öde till mötes.

Tur att Siri gillar frukt, ägg och fil

Publicerad 2005-02-08 13:00:30 i Allmänt,

för nu har vi fått beskedet att hon har glutenintolerans, och då återstår inte så mycket annat att äta till frukost och mellanmål. Det svårast blir nog att bli bortbjuden på mat (eller kalas!) och att äta på restaurang. Hemma och på dagis ska vi nog klara det. Men om en vecka får vi veta mer för då har vi en tid på sjukhuset.

Sexig hemsida?

Publicerad 2005-02-04 12:59:36 i Allmänt,

Någon med en söt signatur har skrivit ett inlägg i min gästbok... Först tyckte jag det var väl grovt och tänkte ta bort det, men sen ångrade jag mig och bestämde mig för att det var roligt. För vem kan tycka att vår hemsida är sexig?? Och vad har man för sexuella preferenser om man skriver "speciellt du"? För så vida personen i fråga är intresserad av kvinnor skulle det vara konstigt om han tyckte mina barn, min man eller kaninen är sexigare...

För övrigt är det ju smickrande om någon tycker jag är sexig, även om jag inte kan förstå att det finns något på hemsidan som ger de associationerna!

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela