Emmas

En 40-årsprent till har fallit ut, eller vad man ska säga

Publicerad 2005-09-26 22:09:38 i Allmänt,

 I helgen var jag, min syster, vår bror och hans tjej på den ridweekend de gav mig i födelsedagspresent. Det var jättehärligt och jag kan rekommendera Surahammars Herrgård. Fler bilder från ridningen (de flesta skarpare än den här ovan) och från Herrgården finns i mitt  webbalbum.

Idag har jag ont i nästan hela kroppen.

Mamma är lik sin mamma...

Publicerad 2005-09-26 21:57:37 i Allmänt,

När min mamma fyllde 40 fick hon av sin man en Husqvarna symaskin. I köpet ingick en sykurs, och i symaskinsväskan ligger fortfarande de provlappar hon sydde på den kursen. När jag fyllde 40 fick jag av min man en Husqvarna symaskin. I köpet ingick en sykurs som jag nu har varit på och i symaskinsväskan ligger nu små lappar med sömmar jag fått lära mig.

Lugnare puls på landet

Publicerad 2005-09-19 10:02:11 i Allmänt,

Ja det är väl ingen nyhet, tänker du, och utgår då från att puls syftar på tempo i största allmänhet. Men jag har nu för andra gången upptäckt att min vilopuls är betydligt långsammare på landet än hemma, och det tycker jag faktiskt är anmärkningsvärt! Jag brukar då och då kolla min vilopuls, och på sista tiden har den legat på 57 slag per minut. Aldrig lägre. Så i fredags kväll på landet tyckte jag det kändes som om hjärtat slog så sakta, det var verkligen en paus mellan varje slag, så jag tog pulsen och den var 53! Nästa morgon kollade jag igen och det var fortfarande 53. Hemma i stan på söndag kväll var det 57 "som vanligt".

Jag tycker verkligen att detta är intressant (samma sak hände i våras, då var pulsen 60 i stan och 55 på landet). Beror det på att jag är stressad hemma men kopplar av på landet? Men jag upplever mig inte som stressad hemma heller, och även på landet har jag alltid en massa saker som jag vill göra men inte hinner. Nu i helgen var det till exempel meningen att sätta på dörrarna på boden vi byggde förra gången och gräva upp gladioluslökarna.


Eller beror det på tystnaden på landet? Buller är ju farligt för hälsan och ökar förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar. Men vi har inte någon bullrig miljö hemma heller, även om det inte är lika påfallande tyst som i Ramsberg. Samma sak när det gäller grönska, forskning har ju visat att utsikt mot grönska ger förbättrad häls (=lägre puls?), och vår utsikt på landet är ljuvligt lummig, men även hemma i stan har vi träd och gräsmattor utanför fönstren. Så är två tillfällen med lägre puls på landet bara en slump? Eller är det verklighet och vad beror det i så fall på? och spelar det någon roll? finns det andra som har liknande erfarenheter?

Lörd 17 sept joggat 7,5 km tid 45´53

Publicerad 2005-09-19 09:32:11 i Kroppen,

Otroligt, utan Jesper som draghjälp och farthållare! Nu hade jag visserligen Alida på cykel före mig, men jag tror inte hon fungerade så bra som draghjälp eftersom hon oftast var flera hundra meter före, och definitivt inte som farthållare.

Nya bilder utlagda

Publicerad 2005-09-14 19:13:19 i Allmänt,

Nu har jag laddat över bilder från sommarens sista dagar, och från Jonas och Marias bröllop. Länkarna till bilderna finns som vanligt i vårt arkiv. Där är dock ingen bild på hur gullig Siri är med sin glugg, så det visar jag här i stället!
7445-11

Söndag 4 september joggat 5,5 km på 33 min

Publicerad 2005-09-05 10:12:30 i Kroppen,

Nu börjar det närma sig... Jag har bestämt att gränsen mellan att jogga och att springa går vid ett tempo på 6 minuter per kilometer, så snart kan jag påstå att jag springer!

Båda tjejerna var med på cykel, egentligen hade jag tänkt jogga en längre och backigare slinga i skogen, men nu blev det flackt på asfalt för barnens skull. Det kan det vara värt att få dem med sig tycker jag, det vore jättebra att kunna "grundlägga goda motionsvanor redan i barnaåren" som det så vackert heter, även om de förvisso ändå är ute och rör på sig en hel del. Alida gjorde förresten bra ifrån sig på en idrottsdag i veckan, då hon var bland de snabbaste tjejerna i klassen både på 60 m och på 2 km! Siri längtar efter sin första gympa, som ska bli på tisdag.

Vissa saker vill man inte veta...

Publicerad 2005-09-01 09:17:49 i Allmänt,

Det är så mycket tragiska nyheter nu; översvämningarna i New Orleans, pilgrimmerna i Bagdad och årsdagen av gisslandramat i Beslan. Kunde man då åtminstone inte få slippa löpsedlar om att Ted Gärdestad skar sig i armarna med osthyvel? Vissa saker vill man faktiskt inte veta!

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela