Emmas

Baletten Svansjön på Operan

Publicerad 2008-05-12 20:15:46 i Knoppen,

Jag och döttrarna fick biljetter till Svansjön. Ingen av oss hade varit på balett tidigare, men vi har Svansjön på tecknad film, så vi visste ungefär vad den handlade om och kände igen musiken.

Eftersom den började kl 19.30,vilket är ganska sent för Siri, och eftersom jag var lite orolig att vi skulle bli uttråkade om det höll på för länge, hoppades jag att föreställningen inte skulle vara för lång. Det var fyra akter!

Vi blev överförtjusta i lokalen, dansen var vacker, kostymerna var vackra, dekoren var magisk, musiken underbar. Vi förbeställde fika till första pausen och njöt i fulla drag av att gå fram till ett dukat bord med läsk, kaffe och en chokladkaka när kön till serveringen ringlade lång. Men... det var svårt att hänga med i handlingen, det var svårt att vara tyst och framåt tiotiden var det svårt för Siri att hålla sig vaken. Så då gick vi trots att det inte var slut.

Två böcker och en teaterföreställning

Publicerad 2008-05-05 21:51:55 i Allmänt,

Jag har varit på Boulevardteatern och sett en pjäs om Sveriges historia - tusen år på 100 minuter. Det var inte någon större upplevelse, men rätt så trevligt och kul. Före föreställningen var vi på Östgötaklällaren och år, jag tog en sparrissoppa och en skaldjurstoast och oj vad det var mumigt!

När vi var i Ramsberg i helgen läste jag en bok som Alida hade med sig, Linas Kvallsbok av Emma Hamberg. Jag gillar Emma Hambergs krönikor (som jag brukar läsa i någon av gratistidningarna i SL-trafiken). Denna ungdomsbok var också bra, kanske kändes slutet lite väl tillrättalagt, men ok, en skön bok. Fast jag undrar om inte Alida är för liten för det här? Mycket sex och fylla var det.

Dessförinnan läste jag Innan du somnar av Linn Ullman. Jag har läst en annan bok av Linn Ullman för några år sedan; När jag är hos dig. Om Linn Ullman har jag vetat att hon är dotter till Ingrid Bergman och Liv Ullman, att hon är i min ålder, och när jag var i yngre tonåren och läste veckotidningen Okey så stod det att Linn Ullman gjorde raket-karriär som fotomodell. Hon är alltså dessutom författare, och det till rätt så skruvade och knepiga böcker. Jag gillar knepiga böcker! Ullmans böcker är inte helt lättsmälta, denna byter mellan att vara helt realistisk till att handlingen går helt överstyr och uppenbarligen är rena fantasierna. Och precis i slutet förstår man vad den egentligen handlar om. Eller?

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela