Emmas

Att ha kakan och äta den

Publicerad 2006-05-24 20:07:54 i Språkpolis,

Nu har jag stött på det där påståendet igen, "man kan inte både ha kakan och äta den" (idag i en insändare i DN). Själv har jag många gånger ätit kakor som jag haft, och det har inte varit några problem alls. Det skulle i själva verket vara svårare att äta en kaka som man inte har!

Lyder inte uttrycket egentligen "man kan inte både äta kakan och ha den kvar"?

undrar Emma, språkpolis på fritiden

cykelträning

Publicerad 2006-05-21 22:29:53 i Allmänt,

cykelträning
Oj vad bra det går! Se bara på diagramet över min cykling de senaste fem veckorna; staplarna visar antal minuter per vecka och kurvan sträckan.

Bäst som vanligt!

Publicerad 2006-05-19 17:29:09 i Siri,

Denna vecka har det varit uppspelning för Alidas gitarrgrupp och för Siris teatergrupp. Gitarristerna spelade mycket vackert (det är faktiskt klart njutbart med gitarr på den nivån, jag är glad att min dotter inte spelar blockflöjt eller fiol). Teatern var inte lika njutbar, ett gäng nervösa 6-8 åringar som mumlade och fnissade och vände ryggen mot publiken. Men Siri var överlägset bäst! Uttalade sina repliker klart och tydligt och ägnade sig åt äkta skådespeleri med tonfall och kroppsspråk.

Denna vecka har hon också varit på fotbollsskola för första gången, och jag måste erkänna att då var hon inte bäst... Men hon verkade ha roligt i alla fall.

Tyvärr hade jag inte kameran med mig vid något av tillfällena vilket grämer mig eftersom jag hade jättefina lägen.

Idag har jag cyklat till jobbet på 45 minuter

Publicerad 2006-05-10 12:06:04 i Allmänt,

...och därmed uppnått ett mål! Hur ska jag fira det?

Fantastiskt hur fort det går att träna upp sig, här kommer två andra resultat av de senaste veckornas cyklande:
1. Jag cyklar nu upp för de två jättebackar där jag i början fick ge upp och leda cykeln mer än halva vägen.
2. Mina tightaste jeans var i morse tightare än någonsin runt låren - och jag har inte gått ner i vikt trots att jag har tränat så mycket de senaste veckorna. Detta tolkar jag som att jag har fått större muskler - kan det stämma på mindre än en månad?? Eller har jag helt enkelt blivit fetare? Men jag brukar ALDRIG lägga på mig runt låren, bara magen, och den är inte större än vanligt!

Resväskan

Publicerad 2006-05-03 21:51:19 i Allmänt,

Resväskan

Min resväska blir fotograferad av en proffsfotograf medan jag väntar på tåget i Läggesta. Han kom fram till mig och sa "Ursäkta, jag gör ett jobb åt Baverket, och jag undrar..." och för ett kort ögonblick trodde jag att han skulle fråga om han fick fotografera mig, men nej, det var väskan han var intresserad av.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela