Emmas

Är det Percy Barnevik som är kompis till Ulf i Stureby?

Publicerad 2007-08-26 19:58:15 i Allmänt,

Är det bara en gimmick av filmmakarna - eller kan det ha varit så att Ulf Stark (författaren till de självbiografiska ungdomsböckerna "Min vän Percys magiska gymnastikskor" och "Min vän Shejken i Stureby") verkligen var barndomskompis med Percy Barnevik?

Antagligen är det en annan Percy; Barnevik är enligt Wikipedia född 1941 i Simrishamn och uppvuxen i Uddevalla. Stark är några år yngre.

Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson

Publicerad 2007-08-15 19:33:05 i Knoppen,

Jag hade verkligen sett fram emot läsa den här boken, efter vad jag hade hört och läst om den trodde jag att jag skulle tycka mycket om den. Dessutom såg jag fram emot att läsa något helt annat efter alla deckare jag läst på sistone.

Tyvärr levde boken inte riktigt upp till mina förväntningar. Det var inte så gripande och vackert som jag hade förväntat mig, utan lite småsegt och jag tyckte aldrig riktigt att jag lärde känna personerna.

Däremot är jag fashinerad av författaren. Tänk att göra författardebut i 50-årsåldern, och dessutom i en annan världsdel och på ett annat språk än sitt modersmål - och det blir en best-seller som vinner en massa priser!

Nu är det ett dygn sedan Siri mötte Hanna

Publicerad 2007-08-05 17:01:51 i Siri,

och sedan dess har de inte varit ifrån varandra!image34
Först lekte de ute, sedan hemma hos Hanna, sedan sov Hanna över hos oss, på förmidagen i dag gick de hem till Hanna och på eftermiddagen följde hon med oss till Rösjöbadet.

Björn Hellberg, Trofésamlaren

Publicerad 2007-08-03 09:32:10 i Knoppen,

Mats och Alida träffade Björn Hellberg i Akademibokhandeln i Kista när han var där och signerade böcker i början på sommaren. Det var nästan inget folk där och de hade pratat med honom en lång stund och var överens om att han var jättetrevlig (något jag lätt kan tänka mig). Naturligtvis köpte de ett exemplar och fick den signerad, och det blev en sommarpresent till mig!

Nu har jag läst ut boken, som är en Sten Wall-deckare. I början av boken utreder poliserna ett par kvinnoöverfall, men så småningom blir det "naturligtvis" ett par mord också. Jag tyckte att boken var bra, framförallt vardagsskildringarna från den lilla staden och Sten Walls tillvaro. Däremot var den kanske inte så jättespännande, och Björn Hellbergs språk känns ibland lite högtravande för mig.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela