Emmas

Mellan risgrynsgröten och aladdinasken...

Publicerad 2010-12-28 16:00:02 i Siri,

...mellan snöstormen och -20,
mellan jobbet och middan (som jag planerar idag),
kort sagt så ofta tillfälle ges, när det finns tillräckligt mycket snö,
ägnar jag mig åt min favoritsysselsättning.Den här bilden tog jag för ett par veckor sedan på Sollentuna golfbana - med mobilkameran.

Fler tolkningar av temat "mellan" hittar ni på veckans tisdagstema.

I år har vi gått in för hemgjorda klappar och second hand-klappar

Publicerad 2010-12-27 21:09:40 i Allmänt,

Det känns bra.

Speciellt när man får en så här fin ulltröja:
Tröja från Myrornas herravdelning

Detta är min första "dagens outfit"! Jag har ändå bloggat i sex år.

Dessa mini-jul-kulor är också köpta på Myrorna. Vi satte på örhängeskrokar och vips blev det örhängen!
julkulor

Lina fick ett par såna, dem har hon lagt upp en bild på på sin blogg - och det är en modeblogg! Det tycker jag är jätteroligt.

Veckans Hus - syrrans hus

Publicerad 2010-12-21 19:53:12 i Hus,

Jag försöker delta i Veckans Hus regelbundet men har varit lite dålig på att prioritera bloggandet på sistone. Skärpning! Denna vecka är det pepparkakshus som gäller. Jag är ingen pepparkaksbagare men jag gillar verkligen pepparkakshus, och blir alltid imponerad av mina vänners och släktingars kreationer!

Till exempel min kusin Enar som är en sann entusiast sedan barnsben och har gjort bland annat operahuset i Sidney och Norsjö kyrka. Han bygger inte bara hus utan även träd, älgar och Höga Kusten-bron. Här kan du se hans samlade verk.

Men nu ska jag bidra med något som jag själv har fotograferat, även om det inte är jag själv som har bakat. Det får bli min systers pepparkaksträdhus från 2008.Jag vet att hon kommer att bli lite missnöjd med att ett foto från hennes tjusiga vardagsrum publiceras utan fönsterfoder! Men Malin, lägg ut ett bidrag själv med årets pepparkakshus och färdigt vardagsrum!

Systern och hennes familj bor i ett hus som är sött som ett pepparkakshus, så här kommer en extra husbild till alla husälskare.

NU är det julstämning!

Publicerad 2010-12-20 22:18:13 i Allmänt,

I torsdags åt vi julbord med "soppisarna" och i lördags hade vi en första julafton, julklappsutdelning och allt, med familj som inte kommer att vara med på julafton. Mys!

I dag har Alida kokat knäck samtidigt som hon har spelat julmusik. Siri hjälpte också till...

Djurlunch

Publicerad 2010-12-17 16:28:36 i Allmänt,

De andra avdelningarna på miljöförvaltningen äter julbord, men vi på livsmedelskontrollen har haft en dag med djur-tema. De flesta har djuriska kläder och dagens hemliga gäst visade sig vara Jonas Wahlström från SkansenAkvariet. Han kom naturligtvis inte ensam, utan hade med sig en krokodilunge, en boaorm och en stor spindel. Han är en god underhållare och det har varit en fantastisk dag!

Chefen, iförd zebra-blus, håller krokodilen.


Alexandra matchar ormen i ormskinnsmönstrad outfit. Natalja i påfågelsmönstrad klänning är förtjust, Jenny med girafföron ser mer skeptisk ut.


Ormen parkerad runt Karis hals medan vi väntar på vad Jonas ska plocka upp ur väskan härnäst.

Snart är det jul igen

Publicerad 2010-12-15 12:41:00 i Siri,

...och jag har konstigt nog ingen jul-feeling, trots det vintriga vädret. Det ska jag försöka åtgärda! Så här kommer en härlig julbild, till att börja med.
En riktigt glad tjej som har fått en julklapp hon uppskattar!

Och här kommer en önskelista (min!):

- En bok. Gärna skönlitteratur, pocket, varför inte en nobelpristagare. Men böcker överhuvudtaget är välkomna!
- Ett linsskydd till kamera. De kommer ju alltid bort!
- Ett filter till kameran - UV-filter eller polarisationsfilter, 52 mm. Bra för att skydda linsen när linsskyddet kommit bort...
- En varm mössa, gärna med öronlappar. Det är kallt om öronen att vara korthårig.
- Ett kamerastativ som är smidigt att använda och ta med sig.
- Örhängen, halsband eller andra smycken.

Vem vet, kanske blir jag lika glad som Siri blev över nallen förra julen!

Jag säger bara en sak: Morötter

Publicerad 2010-12-03 16:49:20 i Mat,


Här kommer en lista över bra saker med morötter:

1. De är väldigt nyttiga. Sedan tidigare har man pratat mycket om hur nyttigt det är med morötter och trodde det berodde på innehållet av betakaroten, men nu har det kommit en ny rapport som visar att ALFAKAROTEN minskar risken att dö i förtid med 39 procent (varken mer eller mindre...). Var finns det rikligt med alfakaroten om inte i MORÖTTER! Läs mer i SvD.

2. Nästan alla tycker de är goda. Åtminstone alla jag kan komma på!

3. Det är ovanligt med allergi mot dem. Man kan bli lite röd runt munnen om man är känslig.

4. De passar i alla möjliga maträtter. Lika gott i jämtländsk älggryta som i afrikansk pepparsoppa och asiatisk wok.

3. De passar som tillbehör till alla möjliga maträtter. Tunt skivade i en sallad eller rårivna till köttbullarna.

4. De passar utmärkt som snacks eller mellanmål. Skär morötter i stavar och sätt fram på soffbordet, med eller utan dipp. Eller ta en morot och knapra i dig direkt från kylen eller grönsakslandet. Gott!

Nu trodde jag att jag var klar, men kom genast på fler argument!

5. De odlas i hela Sverige och är alltså närproducerade. Därmed bidrar de till att hålla det svenska landskapet öppet medan de däremot inte bidrar till så mycket utsläpp eftersom de inte behöver långa transporter för att nå den svenska konsumenten.

6. De går utmärkt att odla ekologiskt. Alltså finns det nästan alltid tillgång till KRAV-märkta morötter i svenska livsmedelsbutiker, de håller lika god kvalitet och är inte mycket dyrare jämfört med konventionellt odlade.

7. De är tillgängliga. Rårivna morötter serveras på salladsbordet i de allra flesta lunchrestauranger och skolmatsalar. (Tyvärr försämras smak och utseende snabbt efter att morötterna rivits så de är inte alls lika aptitliga där som när man själv rivit dem precis före middagen hemma).

Hurra för moroten! Ät morötter varje dag!

Jag skulle kunna krydda detta inlägg med vad man som kvinna kan använda en morot till, men det är jag alldeles för pryd för så det får ni räkna ut själva.

Teater Reflexen i Kärrtorp

Publicerad 2010-12-03 12:34:00 i Knoppen,I går var jag och såg Mina drömmars stad. En speciell föreställning mest beroende på att det var så många skådespelare - 70 st var det någon som sa. Stor del av tiden var alla på scenen samtidigt, och det var inte så att några hade roller och resten var statister, utan det var verkligen ett kollektiv av skådespelare som tillsammans gestaltade "staden". De lyckades riktigt bra!

Förutom antalet skådespelare var det en en speciell scendekor (vita plastsäckar med för mig okänt innehåll som hängde på väggarna, och i taket, och stod staplade på scenen, och flyttades omkring) och kostym (alla tänkbara och otänkbara former av ljusblå denim). Också detta mycket lyckat!

Dekoren och alla skådespelarnas kroppar kunde med hjälp av ljussättningen och hur de rörde sig skapa ett hav, en fabrik, gränder i gamla stan, ett stormande hav etc.

Jag kan rekommendera ett besök. Dock ska man vara medveten om att även om man kan få osttallrik och sillmacka i den tillhörande serveringen så är portionsstorlekarna inte tillräckliga för en hungrig mage. Trängseln i foajen är inget för den som har anlag för klaustrofobi och röken i salongen inget för den med känsliga luftrör.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela