Emmas

Inte helt hundra...

Publicerad 2011-06-17 14:26:38 i Allmänt,

Sitter på jobbet och rensar mailen. Den här har jag fått av min jobbarkompis Mikaela. Tyckte den var för bra för att deleta utan att visa den!

Inte helt hundra

Hund med ett sjätte sinne?

Publicerad 2011-06-14 15:38:10 i Alida,

Idag hade vi målare hemma, anlitade av bostadrättsföreningen för att måla fönster.

En av målarna ringde Alida, som var i skolan. Målaren var olycklig - när de öppnat ytterdörren hade hunden smitit ut och försvunnit i en väldig fart. Han hade ingen aning om åt vilket håll den sprang.

Alida blev orolig förstås, och sa till sina lärare att hon måste hem och leta efter sin hund.

När hon kom ut på skolgården satt Jenson där och väntade på henne!

Han har aldrig följt med till skolan. Antingen har han spårat Alida, hon hade gått till skola ungefär en halvtimme tidigare. Fast det verkar osannolikt, för han är en usel spårhund, vi kan gömma köttbullar och han hittar dem inte fast han är 25 cm ifrån. Eller så har han ett sjätte sinne.

Jenson

Världens bästa hund är han i alla fall! Här porträtterad av Alida.

700 cupcakes i knäckformar

Publicerad 2011-06-13 21:00:15 i Alida,

I dag har vi varit på skolans avslutning av årets UF-arbete. Alida och hennes kompisar i företaget Little Miss CupCake hade fått beställning på 700 cup cakes i miniformat till minglet. De var otroligt söta! ...och goda...Detta är bara ett av faten. På bilden ser man inte riktigt hur små de är, men de är alltså i knäckformar, knappt två centimeter i diameter. En dag när jag kom hem hade Alida och Mirre bakat drygt 300 minimuffins. "En halvtimmes jobb - inklusive tiden i ugnen" enligt Alida.

Little Miss CupCake har inte bara drivit ett framgångsrikt företag så till vida att de har bakat och sålt massor av muffins (vanligtvis något större än dessa) och tjänat en del pengar på detta. De har också deltagit på mässor, presenterat sin affärsidé för pampar från näringslivet, vunnit priser och blivit uppmärksammade av bland annat Svenskt Näringsliv.

Ungdomarna själva är stolta, vi föräldrar är stolta (och glada att de har fått denna chans) men stoltast av alla är deras lärare Camilla som är initiativtagare och eldsjäl bakom skolans UF-projekt.

Växthus - eller kanske orangeri

Publicerad 2011-06-12 17:03:36 i Hus,

Jag red två gånger i veckan i sex år på Stäket. Det var på 90-talet, så det var lite nostalgi att komma tillbaka. Anledningen till att jag gjorde en utflykt till Stäket idag var för att ta kort på ett växthus som finns där.

Det här är ett hus som jag kan fantisera om att bo i. Halva huset bostad och halva växthus! Tänk vad fint det skulle bli om man la ner lite jobb på ytan runt huset, och så använde själva växthusdelen till växter förstås.Almare-Stäket orangeriet

Idag är det inga växter i huset:Som synes är ett par glasrutor spräckta. Ni ser också att det finns en kamin - det är det som gör det till ett orangeri. Ett orangeri är ett uppvärmt växthus som används för övervintring av apelsiner och andra växter.

Tyvärr har jag inga fakta om själva växthuset, men herrgården Almare Stäket är uppförd 1799, kan även orangeriet vara från samma tid? Familjen som bor på gården idag är ättlingar till de som lät bygga den. Förutom att använda den som privatbostad driver de den som risdsportcenter och konferensanläggning.

Fler växthus hittar du här.

Fjäderfän och andra flygfän

Publicerad 2011-06-08 22:10:49 i Siri,

Jag försöker ladda upp en video som jag fick idag: Siri satt ute under ett träd och läste när det damp ner en blåmesunge rakt i hennes famn. Hon filmade den med mobilen och skickade filmen till mig på jobbet. Tyvärr så funkar det inte med uppladdningen.

Jag får lägga ut några andra pippjåglar som jag fotade i går kväll.

Svanmamma med sex ungar
Den här fågeln och hennes make har byggt sitt bo precis intill Sollentunas mest frekventerade promenadstråk. I går kväll var det kö för att fotografera...

Ungarna har vaknat

Gräsand med ungar

Svårt att fota fåglar när man har hunden med... De simmar iväg så fort de kan.

Pappa gräsandEn lite större flygare.

Golfminton

Publicerad 2011-06-06 21:57:21 i Alida,

En aktivitet familjen ägnar sig åt ibland vid sommarstugan.

Person nummer ett slår iväg övningsbollar med sin golfklubba.Person nummer två returnerar dem med sitt badmintonracket.Person nummer tre blir inspirerad av det fina kvällsljuset och springer in och hämtar kameran.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela