Emmas

Nämen fy så äckligt!

Publicerad 2007-04-27 13:54:23 i Mat,

Nu har Expressen verkligen hittat ett scoop: Mamma Scans köttbullar är inte handrullade och stekta i gjutjärnspanna! Hör och häpna, de tillagas i maskiner som sköts av personal i hårnät, och köttfärsen är gjord på slamsorna som blir över när de fina styckningsdetaljerna skurits ut...

"Stella priset"

Publicerad 2007-04-27 13:27:37 i Allmänt,

Den som skickade mig det här mailet tror att det är sant. Det tror inte jag:

Det är dags igen att titta på årets vinnare av "Stella priset"


Stella priset är döpt efter Stella Liebeck som spillde ut kaffe på sig själv och lyckades stämma McDonalds i New Mexico. Det fallet inspirerade till denna utmärkelse som delas ut till de mest löjliga stämningsansökningar som har blivit godkända av amerikansk domstol.Här följer årets pristagare:


Delad 5:e plats

Kathleen Robertson från Austin, Texas, belönades med $780,000 av en jury för att hon hade brutit vristen efter att hon hade snavat över en 2 åring som sprang runt i en möbelbutik.

Ägaren till butiken blev minst sagt förvånad när han fick höra domarens beslut eftersom barnet som Ms Robertson hade snavat över var hennes eget.


Delad 5:e plats

19-åriga Carl Truman från Los Angeles fick $74,000 och sjukhusräkningen betald för att hans granne körde över hans hand med sin Honda Accord.

Mr. Truman glömde att titta om det satt någon bakom ratten på bilen innan han försökte stjäla grannens navkapslar.


Delad 5:e plats

Terrence Dickson från Bristol, Pennsylvania, var på väg ut genom garaget till det hus han precis hade rånat. Han kunde inte få upp garageporten för att den fjärrsändare som han hade stulit inte fungerade. Han kunde inte heller gå tillbaka in i huset eftersom dörren hade gått i baklås.

Eftersom familjen som ägde huset var på semester fick Mr. Dickson sitta inlåst i åtta dagar och endast livnära sig på Pepsi och torrfoder till familjens hund.


Han stämde husägaren för psykiskt lidande, vann rättegången och fick $500,000 i skadestånd.


4:e plats

Jerry Williams från Little Rock, Arkansas, tilldelades $14,500 plus att han fick alla sjukhusräkningar betalda efter att ha blivit biten i ena skinkan av grannens hund.

Hunden satt fastkedjad inne på grannens gård som var helt inhägnad.


Juryn var lite tveksam innan de dömde till skadestånd eftersom de tyckte att Mr. Williams själv kanske var ansvarig för att reta upp hunden eftersom han hade klättrat över staketet och skjutit på hunden upprepade gånger med sitt luftgevär.


3:e plats

En restaurang i Philadelphia blev dömd till att ersätta Amber Carson från Lancaster, Pennsylvania, med $113,500 eftersom hon hade halkat, ramlat och brutit nyckelbenet i en pöl med utspilld läsk.

Enda anledningen till att läsken fanns på golvet från början var att Ms. Carson hade kastat den efter sin pojkvän ungefär 30 sekunder tidigare under ett bråk.


2:a plats

Kara Walton från Claymont, Delaware, stämde framgångsrikt ägaren till en nattklubb i en närbelägen stad eftersom hon hade ramlat från nattklubbens toalettfönster och slagit ut två av sina framtänder.

Detta hände när Ms. Walton försökte smita in genom fönstret till damtoaletten för att slippa betala $3.50 i inträdesavgift. Hon "belönades"

med $12,000 och fick tandläkarräkningen betald.


1:a plats

Årets vinnare är Mrs. Merv Grazinski från Oklahoma City, Oklahoma.

Mrs. Grazinski köpte en splitt ny husbil av märket Winnebago.

På sin första utflykt med den nya bilen kör hon upp på motorvägen och lägger i cruise control i 120 km/h.

Hon klättrar helt lugnt ur förarsätet och går till köksdelen för att göra sig själv en smörgås.

Inte helt oväntat åker husbilen av motorvägen och blir totalt skrot.


Mrs. Grazinski stämmer Winnebago för att det faktiskt inte står i instruktionsboken att man inte kan göra som hon gjorde.


Juryn gav henne $1,750,000 plus en ny husbil.

Husbilsföretaget ändrade faktiskt i instruktionsboken efter denna dom ifall det fanns fler totala idioter som tänker köpa husbil.

Svart Stig av Åsa Larsson - en riktigt bra bok!

Publicerad 2007-04-25 19:42:25 i Knoppen,

Oj vad jag njöt av den här boken, befolkad av äkta människor, välskriven med ett rikt språk, spännande... Det är första gången jag läser något av Åsa Larsson, och jag hade egentligen inga förväntningar alls, men trodde kanske att det skulle påminna mer om Camilla Läckberg (som enligt min mening inte alls håller samma klass - för det kan väl inte bero på att den här historien är befolkad av norrlänningar som jag känner mer gemenskap med än fjällbackaborna i "Stenhuggaren"?). Enda invändningen från min sida är ett drag av övernaturlighet, något som jag har svårt för.

Vegetarisk lasagne

Publicerad 2007-04-24 21:08:40 i Mat,

Lycka är när Mats säger "minst lika gott som en vanlig köttlasagne" och Alida säger "helt ok faktiskt" till en vegetarisk lasagne. Jag hade ansträngt mig och gjort en röd sås (med riven morot, riven rödbeta, hackade champinjoner, lök, vitlök, krossade tomater) och en grön sås (med spenat, keso, matlagningsgrädde, västerbottenost, båda såserna smaksatta med buljongtärning och kryddor, ingen redning). Men att lägga vartannat varv röd och grön sås gav inte den effektfulla visuella effekt som jag hade tänkt, det blev inte randigt utan bara en röd-grön-röra.

Jag och Siri tyckte att det var jättegott, men vi älskar ju nästan all mat. Extra trevligt var det för vi satt på balkongen och åt för första gången, i kvällssolen och på vårt nya balkongbord.

Laleh - en ny Thomas di Leva

Publicerad 2007-04-23 11:14:02 i Allmänt,

Såg på Stinas försök att intervjua Laleh i lördags. Flummigt! Den tjejen är vistt inte så lätt att sätta klorna i. Intressantast i programmet var annars den amerikanske fd elitsoldaten. Han kunde gärna ha fått mer utrymme. Gjorde inte Stina bort sig lite förresten, när hon sa "Dina barn är för små för att säga något" och det visade sig att hans barn var tio och tolv år. Dåligt påläst eller tror hon att barn i den åldern inte har något att säga?

Damer och herrar och deras cyklar

Publicerad 2007-04-19 20:33:44 i Allmänt,

Varför ser dam- och herrcyklar ut som de gör? Fördelen med dammodellen är utan tvekan att den är lättare att stiga på. Frågan är om detta är en fördel framför allt för damer - så vitt jag vet är inte herrar i allmänhet kända för att vara vigare än damer i allmänhet. Inte kan väl tanken vara att damer ska cykla med en lång, snäv kjol? Kort och/eller vid kjol går bra även med herrcykel.

Vad är fördelen med herrmodellen? Någon sa att de är stabilare. Jag har cyklat en hel del på cyklar av olika modell och har aldrig upplevt något problem med att cyklar med lågt insteg skulle vara instabila. En nackdel med herrcyklar är att man kan slå sig ganska så ordentligt i grenen.

Frågan är alltså
1. Borde inte de olika cykelmodellerna kallas något annat än herr och dam så cyklisterna kunde välja modell förutsättningslöst?
2. Har herrcykeln överhuvudtaget något existensberättigande?

(funderar en som egentligen funderar över om hon ska lämna in sin gamla cykel på reparation eller köpa en ny - och i så fall vilken modell. Och vilken väg cyklar man bäst mellan Sollentuna och Kungsholmen?)

Fyra böcker och en teaterpjäs

Publicerad 2007-04-17 21:04:26 i Knoppen,

Sen sist har jag läst

- I morgon du av Lars Weiss. Deckare i Stocholmsmiljö. Ja, den var väl bra.
- Lingonkungen av Jan Henrik Swahn. Historisk roman om en person som har funnits i verkligheten. Trots att jag vet att hon som gav mig boken i julklapp är en av den här bloggens läsare, så erkänner jag att jag inte fick någon kick av oken. Otroligt att man kan skildra ett så facinerande liv på ett så tråkigt sätt.
- Hjärtekrossaren av Julie Garwood. En riktigt amerikansk deckare där hjältarna var vackra som fotomodeller, smarta som Einstein, framgångsrika i sina yrken, atletiska som toppidrottsmän och levde i celibat tills de träffat den rätte. Boven var precis tillräckligt intelligent för att innebära en viss utmaning för hjältarna, och fullständigt psykiskt sjuk och brutalt äckligt grym mot sina oskyldiga offer. Blev mot min vilja rätt engagerad och hade svårt att lägga ifrån mig boken mot slutet... 
- Gå ut min själ av Åke Edwardsson. Jag har tidigare läst "Segel av sten" av honom, och den gillade jag inte, så sen har jag undvikit honom. Men den här var bra. Påminner lite om nummer ett på denna lista, fast den utspelar sig i Göteborg istället för i Stockholm.

Jag har varit på teater också! Såg "Älskar dig också" på Statsteatern. En rätt lättsmält historia, lite väl lättsmält enligt mina arbetskamrater, men själv njöt jag i fulla dag av de kända skådespelarna, den rappa dialogen och den moderna handlingen.

Ada och Eva blir Adam och Evan

Publicerad 2007-04-10 21:36:38 i Allmänt,

Sen jag var liten har jag inbillat mig att man på de flesta pojknamn kan lägga till ett "-a" och få ett flicknamn. I själva verket finns det inte så många sådana exempel, kommer just nu bara på att Mikael kan bli Mikaela.

På senare tid har jag samlat på flicknamn som kan transformeras till pojknamn genom att lägga till en bokstav. Det är lite roligare eftersom man oftast inte är "samma namn". Här kommer de jag kommer på just nu. Vissa av namnen är rätt ovanliga, men de finns!

Ragna -> Ragnar
Sun -> Sune
Gunna -> Gunnar
Ia -> Ian

äsch, nu tog det stopp, jag vet att jag har fler!

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela