Emmas

Tegel i rader har alltid gjort mig glader,

Publicerad 2011-02-25 15:17:19 i Hus,

tegel i kubik är Tekniska Nämndhusets musik!

...och tegel är också veckans tema i Veckans Hus.

Tekniska nämndhuset, min arbetsplats, är ett enormt tegelbygge (som är jämnårigt med mig, 1965).

De omkringliggande husen är också i flera fall av tegel, men de är av andra årgångar och med en helt annan estetik. Genom mitt kontorsfönster ser jag de här husen från slutet av 1800-talet:


Huset tvärs över gatan är byggt 1889. Det är inte så mycket tegel i fasaden, den rikliga utsmyckningen är gjord i andra material än tegel (kalksten?). Snyggt! Jag tror att detta är ett exempel på den stil som kallas jugend.Huet snett över gatuhörnet Fleminggatan - Pipersgatan är byggt 1893:


Här har vi i stort sett hela fasaden inklusive många utsmyckningar i tegel. Trots att byggnaden är samtida med den ovanför har den helt klart en annan karaktär. Jag är inte så bildad i arkitektur, men skulle säga att stilen är nationalromantisk.

Inte så dumt med denna utsikt från sin arbetsplats, kan man tycka! Men vårt rum har stora fönsterytor mot söder och det är kallt på vintern och VAAAARMT på sommarn. Jag är lite avundsjuk på de kollegor som har rum åt norr med utsikt över Barnhusviken.

I morgon kanske en önskan går i uppfyllelse?

Publicerad 2011-02-22 21:54:37 i Siri,Vi förbereder en uppvaktning för i morgon fyller lillan år.

Hon fick en massa presenter redan i lördags, då hon hade sin fest. Den hade hon fixat själv - med hjälp av sina kompisar - allt från att välja vilka som skulle bjudas till att städa lokalen dagen efter. Hon kanske inte är så liten längre?

Se fler tolkningar av önskan i veckans tisdagstema.

Senare samma kväll inne på Café Opera

Publicerad 2011-02-20 18:15:25 i Alida,

Jag tog med min syster på en välgörenhetsgala till förmån för hungerprojektet.


Andreas Weise och Olle Hedberg


Pernilla Wahlgren

Efter uppträdanden och en auktion följde kvällens höjdpunkt, och anledningen till att vi var där (som två katter bland alla Djursholms-hermeliner): modevisning med Alida som en av mannekängerna.


Alida i en klänning av Agneta Eckemyr


Tyvärr misslyckat foto, men Alida var jättevacker i en långklänning designad av Malin Andren.

De modeller som var under 18 år hade en särskilt avdelad vakt som såg efter dem hela kvällen, till exempel följde dem till toaletten. När visningen var slut åkte de ut i den kalla Stockholmsnatten. Det hjälpte inte att Alida hade sin mamma på plats, hon fick vänta ute medan jag och Malin hämtade ut våra jackor i garderoben.

Men fram tills dess hade hon haft roligt!

Kungliga Operan i Stockholm

Publicerad 2011-02-20 12:37:02 i Hus,Jag kan konstatera att "Opera Kafé" är något annat än "Café Opera". Där var jag nämligen i går kväll!

I går mitt på dan gick jag en sväng runt och in i operahuset, och fotograferade. Nuvarande operahuset invigdes 1898, men ända sedan 1773 har Kungliga Operan legat på samma plats. 

Första bilden visar fasaden mot Gustav Adolfs Torg. De andra bilderna är innifrån foajén.

Se fler exempel på teatrar på Veckans Hus!

Målet är uppnått

Publicerad 2011-02-17 23:39:24 i Alida,

I somras fick Alida frågan vad hon har för mål med sitt modellande. Hon svarade 'att komma på bild i tidningen'. Idag är hon i Metro! En annons för Marimekko med Alida som modell är publicerad i Metro Mode.

Ja! Vi har fått tillbaka vår bil!

Publicerad 2011-02-16 19:16:46 i Allmänt,

Vår fina stora bil med gott om plats för hela familjen och mer därtill.Nu har den varit på verkstad lika länge som vi hade den innan vi kraschade... Det sjukaste var förra veckan när jag ringde verkstan för att höra hur det gick. Då hade de tappat bort bilen! Den fanns inte där. De letade i datorn och de gick ut i verkstan och ledade. ne, den fanns inte där. Till slut, efter att jag hade pratat med två olika personer i två omgångar var, så kom de på att de hade skickat den till Uppsala...

Bilden är från i höstas.

Snygg box!

Publicerad 2011-02-15 22:11:56 i Allmänt,

Jag väljer ofta vin (och andra varor) efter designen på förpackningen. Den här kunde jag inte motstå!När jag har druckit några glas blir jag lite oskarp. Oskarp är veckans tisdagstema.

Frågan är vilket som är jobbigast...

Publicerad 2011-02-07 14:42:11 i Siri,

I går satt jag vid datorn och hörde Siri o Mats prata i vardagsrummet, där teven visade SM i skidor.

Siri: "Hur långt är det mamma ska åka?"
Mats: "Fyra och en halv mil."
Siri: "Hur lång tid tar det?"
Mats: "Ja, det beror ju på hur snabb man är. - Emma, hur lång tid räknar du med att det ska ta att åka halvvasan?"
Jag: "Bortåt fem och en halv timme."
Mats (till Siri): "Kan du tänka dig, åka skidor i fem och en halv timme! Det är ju jobbigt att så länge!"
Siri: "Det är jobbigt att åka bil i fem och en halv timme!!"

Ett blogginlägg från en säker bilförare

Publicerad 2011-02-03 22:56:41 i Allmänt,

När jag och Siri kom till parkeringshuset på Astrids Lindrgens Barnsjukhus igår var det fullt. Flera bilar cirklade runt och slogs om de platser som blev lediga när någon åkte därifrån.

Men en plats var det ingen som ville ha, den var för trång. Vi skulle vara hos läkaren om tre minuter, vad göra? Ja, det var bara att glida in på den lilla yta som fanns, inga problem alls faktiskt! Jag är grym! Sedan var det inte så lätt att ta sig ur bilen, jag fick klättra över och gå ut på passagerarsidan.


Bilen med takbox är "vår" bil (hyrbil fortfarande alltså... när ska vi få tillbaka vår kära S-Max??)

På väg hem från sjukhuset blev vi kontrollerade av en polis med en laser-fartmätare, men det gjorde ingenting för jag höll laglig hastighet. Kändes inte helt fel heller, särskilt när vi minuterna efteråt såg hur en polisbil plockade in en lastbil som nyss hade kört om oss.

Utsiktstorn i kohagen i Ramsberg

Publicerad 2011-02-02 08:57:53 i Kreativt,När jag såg att utmaningen Veckans Hus skulle vara utsiktstorn denna vecka började jag fundera. Jag hade inget foto av utsiktstorn i mitt bildarkiv, och jag kan inte prioritera att leta upp något denna vecka. Skulle jag vara lika tråkig som på lusthus, och bara ge upp? Nej! Men vad skulle jag hitta på, det var frågan...

På väg ut från jobbet fann jag Svaret.En offentlig utsmyckning i receptionen, konstnär Anders Skarin. Jag gillar huset, påminner om Jan Lööfs teckningar. Med lite photoshoppande så hmnade det i kohagen i Ramsberg. 

Musikunderhållning i badrummet

Publicerad 2011-02-01 21:43:24 i Heminredning,

Strax före ju köpte vi en badrumsradio på Clas Ohlson. Men eftersom vi då hade rött tema i badrummet fick den ligga ouppackad.

Idag har vi bytt tema till ärtgrönt, och nu fick den komma fram.

Den är så fiiin!

Jag försökte övertala tjejerna att dansa i badrummet när jag tog kort, men de vägrade.

Fler foton på tema underhållningen hittar du i veckans tisdagstema.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela