Emmas

Hellre något gjort än något köpt

Publicerad 2005-11-28 21:24:57 i Allmänt,

...vil Siri ha i julklapp. När jag frågade henne vad hon önskade sig sa hon att det var roligare med gjorda saker än köpta; "om man till exempel tar två tygitar som man har klippt ut och så syr man ihop dem och stoppar i bomull så blir det ett gosedjur". Annrs vill hon gätna något juligt, kanske en tomte.

Alida vill gärna ha ett smycke, ett litet fint smycke som man inte köper på en leksaksaffär utan på en smyckeaffär, närmare bestämt.

Vår lilla sångfågel

Publicerad 2005-11-28 21:19:40 i Allmänt,

Alida var tillräckligt bra i halsen för att sjunga i kyrkan både i söndags och fredags. I söndags var jag där och det var så vackert så jag fick tårar i ögonen när körerna sjöng sina adventssånger. Och när församlingen fick delta i Hosianna Davids son tog jag i för fullt och kom ihåg hur härligt det är att sjunga i kör.

Men det roliga är att i fredags sjöng Alida och hennes två kompisar Diana och Linn så bra att de blev tillfrågade om att delta i ett luciatåg på etnografiska museet! Vilket de naturligtvis gärna vill.

Vab

Publicerad 2005-11-23 11:03:46 i Allmänt,

Jag är hemma och vabbar idag... Det är Alida som har ont i halsen och är hes. Stackarn som skulle (ska?) sjunga i kyrkan både på fredag och söndag, och på fredag dessutom "solo"! Inte riktigt solo, men de är tre tjejer som ska sjunga en sång, är det tänkt. Ja ja vi får se hur det blir.

Flicka med pärlörhänge

Publicerad 2005-11-23 10:58:21 i Knoppen,

heter en bok av Tracy Chevalier. Jag köpte den och en liten trave andra böcker när vår bostadsrättsförening hade bok-loppis för några veckor sedan. Jag hittade flera böcker som jag hört talas om och tänkt att jag ska läsa, och det här var en av dem. Den var precis så bra som jag hade förväntat mig! Jag hittade en annan recension som säger ungefär vad jag skulle ha sagt, så jag länkar till den istälet för att skriva själv: http://www.bostream.nu/bokmarkt/bocker/flickamedparlorhange.htm

Läget på hemmafronten

Publicerad 2005-11-14 20:53:17 i Allmänt,

Sitter nu i soffan med min nya laptop i knäet, utan en sladd, och skriver detta. Datorn levererades i torsdags kväll, i lördags fick vi det trådlösa nätverket att fungera när det gäller internetuppkopplingen och senat i gårkväll fick Mats också till fildelningen mellan denna dator och vår gamla. Utan att rådfråga Per eller annan support!

I söndags sjöng Alida och resten av kören för en fullsatt kyrka, det var gudstjänst med H. C. Andersen-tema och dragplåstret var Mark Levengood som läste "Den fula ankungen".

När Johnny svetsar tar strömmen slut

Publicerad 2005-11-07 20:27:20 i Allmänt,

Det var meningen att det där skulle föreställa "gammalt djungelordspråk" men jag lyckades inte riktigt få till det.

I helgen har vi varit på landet, och vi var oroliga för att lamporna blinkade - hade vi fått fel på elen? Men när Mats stod ute på trappen upptäckte han att fladdret i lyset inne hos oss sammanföll med ljudet och ljusskenet av en svets innifrån grannens garage. Räcker inte strömmen till alla på Hedenvägen?

För övrigt har vi kommit igång lite grann med jobben i köket och vardagsrummet, plus att vi har byggt en lucka över källartrappen, där är det meningen att man ska kunna ställa in skor så vi slipper fylla hallgolvet. På lördagkvällen promenerade vi en sväng på kyrkogården och tittade på de hundratals ljusen, det var fint.

"Hur lång är du?" frågade en pojke från fritis.

Publicerad 2005-11-07 18:28:55 i Allmänt,

- En och sjuttionio, svarade jag.
- En och sjuttionio! utbrast han, märkbart förfärad (eller imponerad?).
- Ja, det är långt för en tjej, sa jag.
- En och sextiofem är lagom för en tjej, sa han. Min mamma är en och sextio, det är lite för kort. Men du är längre än min pappa!

Tur att jag kommit över den period i mitt liv då jag hade komplex för min längd...

En nioårig djävulinna

Publicerad 2005-11-02 19:56:59 i Alida,

Alida firar HalloweenSå här tjusig var Alida när hon var på Halloween-fest hos sin klasskompis Diana i lördags. I skrivande stund är Alida och Siri ute på bus-eller-godis-runda med sina kompisar, och i morgon åker vi till landet på höstlov. Det börjar bli fullt på vårt utrymme hos Bredbandsbolaget och för att få plats med bilderna från oktober var jag tvngen att lägga upp Putte, familjens kanin, som användare.

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela