Emmas

Nu är jag trött på pendelkaoset!

Publicerad 2010-02-24 09:24:24 i Allmänt,

0-5fa3ce78700ebe3a21a746f1de7aa0fa.png

...och framför allt på SL´s dåliga information. Här kommer två exempel:

I förrgår skickade de ideligen ut ett inspelat meddelande i högtalarna på stationerna - "På grund av rådande väderlek är vissa tåg inställda och föresninga kan förekomma. För mer information se stationernas monitorer". När jag gick till monitorn så stod där: "På grund av rådande väderlek är vissa tåg inställda och föresningar kan förekomma. För mer information se stationernas monitorer". Jag lovar! På monitorn stod det att man skulle titta på monitorn för mer information!? Men inget om vilka tåg som var inställda.

I morse framgick av monitorn och på ljustavlan vid spåret att tåget med ordinarie avgångstid 8:09 inte var försenat. Men inget tåg kom. Även idag ropade de ut i högtalarna att man skulle se monitorerna för närmare information, med tillägget "endast 30-minuterstrafik på sträckan". Men på monitorerna stod alltså alla ordinarie tåg som om de skulle gå. Jag frågade i luckan, och det var endast tågen med ordinarie avgångstid på minuttalen 54 och 24 som var i trafik (försenade förstås, men denna gång bara 15 minuter, fast då hade jag ju redan väntat i 15 minuter).

SL anstränger sig i alla medier för att förklara varför det är omöjligt att hålla trafiken igång denna vinter, men VARFÖR är det omöjligt att INFORMERA?? Vi lever trots allt 2010, det finns informationsteknologi!!

Och en sak till, hur de uttrycker sig: "Föresningar kan förekomma". Jag tror inte ett enda tåg har varit i tid den senaste veckan. Ofta är de en halvtimme försenade eller mer. I fredags tog jag taxi hem (för 814 kr) efter att ha väntat i 40 minuter. Då flyttades den beräknade tiden fram med några minuter i taget, så att man hela tiden trodde att det snart skulle komma ett tåg.

Jag är också hjärtligt trött på de resenärer som har tappat allt vett, plötsligt gäller inte längre att släppa av avstigande innan man går på tåget. Hundra försenade och uppretade resenärer som ska ut genom en pendelstågsdörr samtidigt som hundra andra försenade, frusna och uppretade personer ska in genom samma dörr är ingen rolig upplevelse.

Utan att ha tittat på de andra bidragen till veckans tisdagstema "kaos" kan jag gissa att det är fler som handlar om trafiken?

Söndagen i bilder

Publicerad 2010-02-22 19:46:50 i Alida,

Frukost

Alida har stigit upp tidigt och duschat och försöker äta frukost - utan aptit.

Vi åker hemifrån i god tid eftersom det har varnats för snö- och trafikkaos. Men kaoset uteblir och vi kommer fram till studion innan de har öppnat (kvart i 8 var vi där, vi skulle ha varit där kl 8.00). Först kvart över åtta dyker det upp någon med nyckel och vi är ett fruset gäng som blir insläppta.

Alidas första make up ska göras av en kille som heter Anton. Han har bestämt sig för att göra en som är inspirerad av Elisabeth I. Drottning Elisabeth I Anton sätter genast igång.

MakeUp
Läraren Veronica kommer med goda råd.

Så småningom är det dags för håret. En avancerad uppsättning blir det, av frisören Jenny.
Hår
Underst i uppsättningen - en STOR boll löshår!

När frisyren är klar bär det av in i studion där Anton gör en sista fixning av sminket.
Fixning
Drottninglik, eller hur!

Fler foton finns på min bildsida.

Modellmamma

Publicerad 2010-02-21 14:02:47 i Alida,

3b3da5b417294b0018a932a0e4fdc4a0.png

Idag är jag med Alida på hennes första jobb. Hon skulle ha gjort en plåtning i går också, men då var hon magsjuk.

Det här är ett make up-jobb, avslutningsprov för elever på Mikas MakeUpAcademy. Rätt intressent att vara med och se hur det kan gå till! Men vi steg upp jättetidigt (eftersom de skulle börja kl 8 inne i stan, och eftersom det var varning för snökaos) och framåt eftermiddan är det inte så jättespännade längre. Men alla är snälla och Alida sköter sig fint och det ska bli spännande att se hur bilderna blir.

Schlagergympa...?

Publicerad 2010-02-11 17:29:18 i Allmänt,

Vår gympaledare är rätt rolig, han brukar peppa oss, tjoa, säga att vi ska se glada ut, att vi ska ropa "äntligen!" när han säger "nu ökar vi tempot" och så vidare.

Förra torsdagen sa han "I helgen börjar melodifestivalen - nästa vecka har jag tänkt att vi kör schlagergympa, med bara gamla schlagerlåtar, och jag vill att ni har schlagerinspirerade kläder!"

- Kul, tänkte jag, som gillar att spöka ut mig. Så jag letade fram en outfit:
Schlagergympa
Idag konstaterade jag redan i omklädningsrummet att jag var den enda som var "utklädd". Men det hade jag nästan räknat med. Desto större blev besvikelsen när jag kom ut i hallen och det visade sig att vi hade en vikarie! Hon hade ingen aning om att det skulle vara schlagergympa. Så där stod jag och kände mig dum.

Jenson i snön

Publicerad 2010-02-09 12:21:42 i Allmänt,

Jag har gjort ett försök att ändra designen på bloggen, för att kunna lägga ut större bilder. Nu testar jag med en bild på jycken i snön; för att det är en gullig bild och för att den passar bra till veckans tisdagstema husdjur.
Jenson i snön
Det är något av en utmaning att fotografera svarta objekt i snö, jag är rätt nöjd med denna bild. Vår sötnos har i och för sig inte ett svart ansikte, det underlättar!

Skidtur i solen

Publicerad 2010-02-07 19:51:29 i Alida,

Alida i egenstickad mössa
Ett par minusgrader och strålande sol - jag fick med mig Alida på en skidtur och det var härligt. Alida passade på att inviga mössan hon stickade färdigt i morse.

Vi hade bra glid båda två (se nedan).

Dåligt glid

Publicerad 2010-02-07 19:03:40 i Kroppen,

Kommunalanställda i Stockholm Stad har en egen idrottsförening, Star. Star har startat en längdåkningsgrupp som i veckan hade sitt första möte - en vallaskola.
0c460ffbb73c22d8f384f27ab9f08407.png

Jag åker på vallningsfria skidor, men tyckte att det kunde vara kul att gå ändå, om inte annat så vallar jag Alidas skidor. Vi fick bland mycket annat höra att om belaget börjar se grått och torrt ut, så är det hög tid att lägga på glidvalla. Blankt och svart ska det vara.

-Va, tänkte jag jag, ska inte belaget vara grått och torrt?? Kan det ha något samband med att mina skidor glider så illa...?

Så idag har jag lagt på glidvalla!

Vallning pågår

Vallat - ovallat
Före och efter

Nästa vecka börjar vi med teknikträffar, och i höst ska det bli barmarksträning inför nästa säsong. Jag är så himla peppad!

Skönheten ligger i släkten

Publicerad 2010-02-04 17:29:36 i Alida,

...men ska jag vara ärlig så är det väl snarare i Alidas pappas släkt som generna finns, än i min. Här är Alidas första bild från Mikas modellagentur och hennes kusin Linas första bild. Båda är 13 år på bilderna, men Lina är idag 22 medan Alidas bild är alldeles nytagen.

Bildkvaliten är inte den bästa, sitter vid jobbdatorn och här är "Paint" det enda program jag har för bildbehandling. (Nej jag bloggar inte på arbetstid, jag har faktiskt flexat ut men sitter kvar för jag ska på en annan grej i city som börjar 18.30). Synd att Alida har året uppsatt (för håret är kanske det som är allra mest lika) och att bilderna har så olika färgton. Fina är de i alla fall, båda två!

Soppgänget liggande på golvet

Publicerad 2010-02-02 21:33:00 i Allmänt,

Nu är vi inne på sjätte "terminen" med middag med familjerna F och H en gång i veckan. Det är verkligen både trevligt och praktiskt! Varje vecka umgås vi med våra kompisar en vardagskväll under avspända former, och två av tre veckor slippar man laga middag en dag i veckan. I ett och ett halvt år hade vi tema soppa (därav "soppgänget"), sedan dess har vi haft ett halvår vegetariskt, ett halvår fisk, och nu har vi tema Miljömedvetet/klimatsmart.
Liggande soppisar
När jag bad om idéer vad jag skulle blogga om på tema "liggande", som är veckans tisdagstema, sa Astrid -Vi lägger oss allihopa i en hög på golvet! och så fick det bli. Klara, sex år, var den enda som var för förståndig för att gå med på något så dumt. David och Erica kunde inte vara med i kväll, så de är inte heller med. Och så jag då, som tog bilden.  Kan du se hur många soppisar det är?

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela