Fördelar med glutenintolerans (jämfört med diabetes)
- man behöver inte ta blodprov och sprutor
- under förutsättning att man håller sin diet får man inga komplikationer
Fördelar med diabetes (jämfört med glutenintolerans)
- man får äta allt, åtminstone lite och åtminstone ibland
- man kan fuska vid enstaka tillfällen om man inte orkar vara duktig
Fördelar med både diabetes och glutenintolerans (jämfört med tex amyloidos)
- Det är stora kända sjukdomar, folk i allmänhet vet ungefär vad de innebär, de har aktiva intresseorganisationer, mycket forskning, kunniga läkare etc.
- Om man sköter sig är man egentligen frisk och mår bra (åtminstone så länge man slipper komplikationerna från diabetesen)
Nackdelar med både diabetes och glutintolerans
- Det är kända sjukdomar, folk tror att de vet vad de innebär och vad man kan äta och hur man ska leva och må...
- De är kroniska! Min lilla flicka har dem och hon blir aldrig frisk.