Zucchini, minimajs och babyspenat
Jag fick frågan om fler tips på vad man kan laga med zucchini. Den stora som Siri fick räckte till tre middagar (inte som enda ingrediens förstås):
* Dels gjorde jag en vegetarisk wok (tillsammans med vitkål, morötter, minimajs och karljohansvamp), som jag redan har berättat i bloggen. Kryddades med en kryddblandning av thailändsk typ jag tror det var grön curry och serverades med risnudlar.
* Och så gjorde jag en älgskavsgryta med zucchini, sockerärtor, salladslök, babyspenat och matlagningsgrädde, mycket svartpeppar, serverades med kokt potatis.
* Slutligen så lagade jag grekiska plättar efter ett recept i senaste numret av mersmak.
Lite fakta som vi själva var osäkra på, men som jag nu har googlat reda på:
- Zucchini är samma sak som squash;
- Minimajs är samma gröda som vanlig majs, skördas bara tidigare. Majs odlas i Sverige, dock har vi ingen kommersiell produktion av minimajs;
- Babyspenat är samma gröda som vanlig spenat, de små späda bladen. Spenat odlas i Sverige, på friland i södra delarna.