Emmas

Medelålders spegelångestsyndrom

Publicerad 2011-04-20 17:04:39 i 40-årskris,

Enligt en rubrik i Aftonbladet får 91 procent av kvinnor mellan 40 och 50 år ångest när de ser sig i spegeln.

I början av artikeln står det att "bara 9 procent är nöjda". Okej, det kan bero på hur frågan ställs och hur svaren tolkas. Det är klart att det inte är många som anser sig vara perfekta, och det kan man omskriva till att man inte är nöjd. Men att få ångest är en helt annan sak! Här har rubrikmakarna gått till överdrift tänkte jag. Det är ju ingen ovanlighet.

Men så fortsatte jag läsa och då stod det verkligen

"Resten, 91 procent, var så trötta på sin egen spegelbild att de drabbats av ´medelålders spegelångestsyndrom`. De mådde så dåligt av att se sig själva att de i möjligaste mån undvek speglar."

Artikeln bygger på en intervjuundersökning med 1200 brittiska kvinnor. Jag vet inte om det verkligen kan stämma att över 90% av kvinnorna får ångest när de ser sig i spegeln? Vad tror ni? Är det i så fall annorlunda i Sverige? Och beror det i så fall på att vi har bättre självkänsla/stabilare psyke eller på att vi är snyggare än engelskorna?

Jag kan i alla fall glädja mina läsare med att jag inte är drabbad!
Inget medelålders spegelbildsångestsyndrom här inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela