Emmas

Nya skidor

Publicerad 2011-01-23 19:21:38 i Kroppen,

Idag har jag premiäråkt mina nya skidor. De gamla är vallningsfria, repiga och "torra" i belaget. Förväntningarna var naturligtvis att jag skulle åka snabbare.

Nu har jag åkt säsongens hittills längsta pass och hållit säsongens hittills högsta tempo. Gissa om jag är nöjd!? Att spåren och vädret var kanon gör inte saken sämre. Det var bara att åka och njuta.

Jag blev visserligen fortfarande förbiåkt, men förra veckan var det som att promenera längs en 90-väg: Svich, svich,svich.

Idag var det mer som att köra 90 på en 90-väg: Man blir omåkt av många, men de flesta håller bara lite högre fart. Och själv åker man också om några, även om det är mest husbilar, övningskörare och veteranbilar*.



*När jag jämför skidåkare med veteranbilar är det inte åldern jag tänker på - det finns massor med "veteraner" i skidspåret som åker jättefort. Nej, jag tänker mer på inställningen: De som plockar fram sin utrustning och ger sig ut för en utflykt i det fína vädret och inte alls har som mål att ta sig fort fram. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela