Emmas

Tvåhundra älgar i Sverige, vore inte det lagom?

Publicerad 2011-01-18 21:15:39 i Allmänt,

Älgarna är ju faktiskt farliga. Under 2009 dödades sex personer i Sverige vid trafikolyckor med älg, och 64 blev svårt skadade.

Tänk också vilka kostnader de medför för samhället; uppsättning av viltstängsel. Och kostnader för privatpersoner i form av skador på skogsplaneringar.

Man kan heller inte bortse från att många människor är rädda för älg. Jag känner visserligen ingen personligen, men jag har hört talas om att det finns folk som drar sig för att gå ut i skogen för att de vet att det finns älgar! Och det med rätta - ingen har väl glömt nyheten om kvinnan som i november 2009 blev dödad av en älg?

Dessutom dödar älgar varje år ett antal hundar. För oss hundägare är det lätt att förstå det älghat som detta medför hos hundägarna. Då är det inte så lätt att tänka på att betydligt fler hundar dödas av t.ex. trafiken och vådaskott.

Med tanke på älghatet vore det naturligtvis lämpligast om de 200 älgarna fanns i närheten av städerna. De flesta älgälskare är ju stockholmare. Ja vilka är det som har den där orealistiskt romantiska inställningen att det ska finnas vilda djur i Sverige, om inte stockholmarna. De har ju heller ingen skog som kan bli uppäten av älgar. Låt älgarna äta upp deras tulpaner i villaträdgårdarna så får de se hur kul det är med älg runt husknuten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela