Emmas

700 cupcakes i knäckformar

Publicerad 2011-06-13 21:00:15 i Alida,

I dag har vi varit på skolans avslutning av årets UF-arbete. Alida och hennes kompisar i företaget Little Miss CupCake hade fått beställning på 700 cup cakes i miniformat till minglet. De var otroligt söta! ...och goda...



Detta är bara ett av faten. På bilden ser man inte riktigt hur små de är, men de är alltså i knäckformar, knappt två centimeter i diameter. En dag när jag kom hem hade Alida och Mirre bakat drygt 300 minimuffins. "En halvtimmes jobb - inklusive tiden i ugnen" enligt Alida.

Little Miss CupCake har inte bara drivit ett framgångsrikt företag så till vida att de har bakat och sålt massor av muffins (vanligtvis något större än dessa) och tjänat en del pengar på detta. De har också deltagit på mässor, presenterat sin affärsidé för pampar från näringslivet, vunnit priser och blivit uppmärksammade av bland annat Svenskt Näringsliv.





Ungdomarna själva är stolta, vi föräldrar är stolta (och glada att de har fått denna chans) men stoltast av alla är deras lärare Camilla som är initiativtagare och eldsjäl bakom skolans UF-projekt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela