Emmas

Advent

Publicerad 2011-11-29 21:33:56 i Heminredning,

Att vi sekulariserade svenskar inte tänker så mycket på jesu födelse när vi firar jul, utan att det snarare handlar om en urgammal midvinterhögtid kan vi väl vara överens om. Visst behövs det en festlighet med ledighet, god mat, trevligt umgänge och tända ljus när det är som mörkast.

Och att vi VÄNTar på julen så intensivt att vi måste räkna ner tiden tills vi är där är också uppenbart. Första adVENT är nu passerat. Även om det stavas olika så är det så självklart att advent handlar om att vänta på julen. Vi tjuvstartar med julens tända ljus och pynt, vi tjuvstartar med gott julfika, snart, snart är det jul!

Men visste ni att i kristendomen har julen och advent inte med varandra att göra? Advent betyder "ankomst" det fick vi lära oss i skolan. Men det är inte jesusbarnets ankomst till jorden det syftar på, utan den vuxne Jesus ankomst till Jerusalem för att fira påsk - det som skulle bli hans sista påsk.

Nu är jag nar talat om hur okristlig jag är ska jag illustrera inlägget med en bild där jag sitter och läser bibeln.Taget med stativ och självutlösare, i vår afrikahörna.

Fler bilder med tema advent hittar du via veckans tisdagstema.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Med man, två barn, sommarstuga, hund och kombi har jag blivit vad man kallar en riktig svensson. Och vet du vad? Jag trivs med det!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela