God kladdkaka utan smör eller socker och med bara ett ägg
Om du vill baka en kaka, till exempel till din pappa på fars dag, men inte orkar gå och handla och inte har smör eller vanligt socker hemma, och bara ett ägg, då kan du göra som Alida gjorde igår:
Rör ihop
1,5 dl mjöl (i vårt fall glutenfri mix, vetemjöl är det självklara alternativet),
2 tsk vaniljsocker,
0,5 dl farinsocker,
2 msk kakao (eller mer om du inte har en pappa som inte är så förtjust i mörk choklad),
2 tsk bakpulver,
1,5 dl mjölk,
1 ägg,
2 msk rapsolja,
0,5 dl flytande honung.
Fördela i muffinformar.
Grädda i 200 grader tills de fått fin färg och är lagom kladdiga.
Det blev gott!
Rör ihop
1,5 dl mjöl (i vårt fall glutenfri mix, vetemjöl är det självklara alternativet),
2 tsk vaniljsocker,
0,5 dl farinsocker,
2 msk kakao (eller mer om du inte har en pappa som inte är så förtjust i mörk choklad),
2 tsk bakpulver,
1,5 dl mjölk,
1 ägg,
2 msk rapsolja,
0,5 dl flytande honung.
Fördela i muffinformar.
Grädda i 200 grader tills de fått fin färg och är lagom kladdiga.
Det blev gott!